De Oana Dușmănescu,

Cimitirul animalelor (Stephen King, Editura Nemira)

Nimeni nu speculează mai adânc și mai terifiant moartea și împrejurimile sale sumbre decât o face King. Maestrul genului horror scrie înspăimâintător, pentru cei ce adorm cu lumina deschisă, iar Cimitirul animalelor – ecranizare celebră – e la fel de înfricoșătoare și din paginile cărții.

Orășelul Ludlow oferă un cămin nou și aparent perfect medicului Louis Creed, familiei sale și pisoiului Winston Churchill. Dar cum totul e prea frumos ca să fie adevărat într-o astfel de poveste, Creed constată că prin fața casei sale camioanele trec cu o viteză nefirească. Iar asta face cimitirul pentru animale de companie, aflat în pădure și în care generații întregi de copii și-au îngropat prietenii credincioși, să fie plin și deloc liniștit.

 Visul, mai ales coșmarul, e la loc de cinste și în această carte a lui King. Louis Creed primește avertismente în somn, dar și în viața reală, să nu treacă dincolo de granițele ciudatului cimitir, acolo unde există un spațiu al tentațiilor imposibile. Acolo se află, de fapt, adevărul cel mai înspăimântător cu care se poate întâlni un om în timpul vieții sale sau, cine știe, chiar dincolo de ea.

Mlaștina (Susanne Jansson, Editura Rao)   

Romanele de debut au mereu prospețimea unei dimineți voioase de primăcară. Chiar dacă ele sunt, în esență, mai înnegurate ca un miez de noapte. La fel e și acest volum, în care Nathalie, pe care meseria de biolog o împinge să studieze mlaștinile din Suedia, găsește acolo un cadavru.

CTP: ”Alegerile anticipate sunt o măsură de bun simț, utilizată acum de nesimțiți”. Ce spune despre Klaus Iohannis
Recomandări

CTP: ”Alegerile anticipate sunt o măsură de bun simț, utilizată acum de nesimțiți”. Ce spune despre Klaus Iohannis

Ca și cum asta nu ar fi destul, mlaștinile au în vecinătate un sat foarte, foarte mic, unde, acum mult timp, oamenii veneau să aducă zeilor jertfe. Hm, acum mult timp? Oare? Mai ales că satul a fost, odinioară, căminul lui Nathalie, un loc unde se petreceau lucruri înfiorătoare, pe care tânăra dorește să le înfrunte, pentru a afla adevărul și pentru a-și vindeca rănile unei copilării sfâșiate.
Dar chiar după venirea sa, lucrurile stranii nu întârzie să se petreacă. Trupul găsit în mlaștină are buzunarele pline de aur, exact ca oamenii jertfiți odinioară. Mormântul săpat dispare după o zi, iar pe măsură ce poliția își începe investigația, alte cadavre ies la suprafață.

E vorba despre natura care-și cere sacrificiul de secole sau e vorba despre o minte criminală, care se folosește de superstițiile oamenilor locului?

Citeşte şi:

Avertismentul tinerei care luptă pentru drepturile românilor din Marea Britanie: ”Mulți ar putea deveni rezidenți ilegali peste noapte”

Cum are grijă Ministerul de Interne de resurse: oamenii ca oamenii, dar mașinile trebuie salvate!

Profilerul Dorin Dumitran care l-a făcut pe Dincă să cedeze: „Nea George a fost ca două plăci metalice ruginite aflate pe fundul Mării Negre”

Soția lui Nicolae Dobrin: „M-au călcat în picioare, am fost aruncată în stradă cu copiii”
GSP.RO

Soția lui Nicolae Dobrin: „M-au călcat în picioare, am fost aruncată în stradă cu copiii”

Horoscop 18 ianuarie 2020. Fecioarele au o zi în care răbdare se epuizează
HOROSCOP

Horoscop 18 ianuarie 2020. Fecioarele au o zi în care răbdare se epuizează