MENIU CAUTĂ
04 Dec. 2014 14:30

Povești din viața noastră: Facerea de bine e izvor de bucurie

Distribuie

"La sosirea toamnei, chiar înainte de începerea noului an școlar, mi-am reamintit cu drag și nostalgie în suflet de cei patru ani în care am lucrat ca profesor de limba franceză la multe școli din județul Cluj. M-a cuprins din nou dorul de foștii mei colegi, de activitățile didactice la care am luat parte împreună, de bucuria de pe chipul lor inocent și chiar de micile lor năzbâtii.

Să fii dascăl e un har

Pentru că activitatea din spatele catedrei nu reușea să-mi acopere necesitățile financiare, am ales să lucrez într-un alt domeniu, unde activez și în momentul de față. Salariul este, ce-i drept, ceva mai mare în raport cu cel din sistemul de învățământ. Totuși, dorul de copiii cărora le predam cu drag limba franceză m-a împins să fac un gest pe care n-am să-l regret vreodată. Într-o zi, am decis să merg la Protecția Copilului, unde am depus o cerere cu scopul de a desfășura o activitate instructiv-educativă, ca voluntar, la un Adăpost de zi și de noapte pentru copiii străzii din oraș. Spre surprinderea mea, la scurt timp cererea mi-a fost aprobată. De aproape trei luni, petrec, în fiecare sâmbătă, câte o oră, alături de câțiva copilași proveniți din familii defavorizate, cu scopul de a-i învăța prin joc și cântec ceva util pentru viitorul lor – o limbă străină.

Bucuria e cea mai mare răsplată

În mijlocul acestor suflete de copil mă simt cu adevărat bun om împlinit și fericit. Mă consider norocoasă pentru faptul că Dumnezeu mi-a dat harul de a fi un bun dascăl și un bun exemplu pozitiv prin talent, implicare, dăruire și nevoia de a fi de folos și de a face bine unor copii nevoiași, fără a aștepta nimic în schimb. Acești copilași, prin naturalețea și gingășia lor, mi-au umplut inima de căldură , speranță, împlinire și bucurie. Ei mi-au schimbat viața în bine, mi-au readus zâmbetul pe buze și pe chip, și pentru asta aș dori să le transmit un sincer și un călduros „Mulțumesc!”.
Mi-am dat seama că adevărata fericire vine din lucruri simple, iar vorbele lui Buddha: „Învață-ți inima către facerea de bine” – au devenit motto-ul meu. La fel de mult cred și în îndemnul lui Seneca: „Atașează-te de cei care te pot face mai bun, primește pe cei care, la rândul tău, îi poți face mai buni”.
Madalina Radu, Cluj-Napoca

Comentarii