Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Copenhaga au o nouă ipoteză: reducerea consumului de sare poate favoriza decesul pacienţilor cu probleme cardiace din cauza creşterii colesterolului.
După ce au evaluat 67 de studii anterioare, adică peste 40.000 de cazuri, au ajuns la concluzia că aportul redus de sare în dieta zilnică a provocat o creştere de la 2,5% a nivelului colesterolului şi cu 7% a nivelului de grăsime corporală ce poate cauza cheaguri de sânge.
„O creştere a colesterolului ar spori riscul de deces cardiovascular”, au spus oamenii de ştiinţă, recomandând oamenilor ca decât să renunţe la sare mai bine renunţă la fumat şi la băuturile alcoolice şi să slăbească.

Google News Urmărește-ne pe Google News Abonați-vă la canalul Libertatea de WhatsApp pentru a fi la curent cu ultimele informații
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.