MENIU CAUTĂ
16 Iul. 2017 19:14

Prima bancă de lapte matern din România! Aceasta va funcționa, în curând, la Spitalul Marie Curie din București

Distribuie

Prima bancă de lapte matern din România. Prima bancă de lapte matern din România va funcționa, în curând, în Secţia de Terapie Intensivă Nou-Născuţi (TINN) a Spitalului de copii Marie Curie din Capitală.

  • Laptele matern este vital pentru copiii născuţi prematur sau cu malformaţii, dar nu toate mamele acestor copii îi pot alăpta, din diferite motive.
  • Laptele matern este cea mai bună hrană pe care o poate primi un copil. E cel mai sănătos, îl ajută pe cel mic să crească bine, să aibă o imunitate bună şi să fie sănătos ca adult.

Acum, acest lucru va fi posibil datorită acestei initiative, iar laptele matern donat va fi disponibil tuturor bebeluşilor aflați în nevoie. Testat, pasteurizat, sigur, sănătos!


CITEȘTE ȘI… VIDEO EXCLUSIV/ Catrinel Sandu s-a săturat de plajă și de… apă! Motivul pentru care și-a adus fetele în țară


În Europa există 210 astfel bănci de lapte, în timp ce ţara noastră nu deține niciuna! Bulgarii au încă din anul 1989 o astfel de bancă, în timp ce Brazilia deține 218 de centre.

Prima bancă de lapte matern din România. Ce trebuie să știe mamele care vor să doneze lapte

  • Laptele se donează gratuit și tot la fel li se oferă copiilor, în funcție de priorități și de indicațiile medicilor.
  • Laptele donat e pasteurizat și analizat, apoi e oferit copiilor pe baza unei rețete medicale, prioritizat în funcție de nevoile pacienților.
  • Laptele matern e important pentru prematurii foarte mici, pentru copiii au trecut sau urmează să treacă printr-o intervenție chirurgicală, pentru copiii cu afecțiuni gastrice (de pildă cu sindrom de intestin scurt), boli metabolice, cardiace, pulmonare, pentru copiii care nu tolerează alt tip de hrană. Uneori copiii primesc mese complete, alteori au nevoie de numai 2/3/5 mililitri de lapte matern. Uneori mama nu este lângă copil, poate fi încă în maternitate, în timp ce nou-născutul a fost deja transferat la TINN. Câteva zile, până ajunge mama, copilul poate primi laptele altei mame. Din păcate, copiii cu boli grave sunt abandonați. Alteori, din motive de stres, mama nu poate iniția lactația sau nu are lapte suficient, caz în care alimentația copilului va putea fi completata cu lapte din bancă.
  • O mamă poate dona lapte la fiecare naștere, dacă are lactație.
  • Pot dona lapte mamele cu copii mai mici de un an, cel mai hrănitor e laptele celor ai căror copii nu au împlinit încă 6 luni. Laptele donat de mamele care au născut prematur are o compoziție specială și va fi destinat, desigur, altor prematuri.
  • Laptele din bancă este păstrat la o temperatura mai joasă de –21 grade Celsius, și poate fi păstrat un an (de la momentul extracției).
  • Banca va deservi în principal pacienții Sectiei de TINN Marie Curie.

Cei ce vor să susțină financiar acest proiect, găsesc mai multe detalii pe bancadelapte.ro

 

Cum va funcționa banca de lapte

Cum va funcționa banca de lapte


CITEȘTE ȘI… VIDEO EXCLUSIV/ N-ar spune „nu' celei de-a treia căsnicii. De ce nu s-a căsătorit până acum Marina Almășan cu George Cornu


 

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop 18 februarie 2019
Comentarii