MENIU CAUTĂ
01 Apr. 2018 15:05

Primele doze de imunoglobulină din Austria au ajuns în România, aduse prin Mecanismul de protecție civilă

Distribuie

Primele doze de imunoglobulină din Austria au ajuns în România, sâmbătă, 31 martie, și urmează să fie distribuite către spitalele din țară, anunță Compania Națională Unifarm S.A., distribuitorul de medicamente al Ministerului Sănătăţii, într-o postare pe Facebook. Ele au fost aduse în urma activării, de către țara noastră, a Mecanismului de protecție civilă

„A ajuns si imunoglobulina din Austria, adusa prin mecanismul de protecție civila.
Colegii s-au întors si urmeaza distribuția.
Ne ținem întotdeauna promisiunile”, e mesajul celor de la Unifarm.

Cutii cu imunoglobulina, aduse din Austria

Banii pentru imunoglobulină au fost luați din Fondul de rezervă al Guvernului. Unifarm nu precizează, însă, despre ce cantitate de imunoglobulină este vorba, însă ministrul Sănătății, Sorina Pintea, anunțase joi seară, pe 29 martie, într-o intervenție la Digi 24, că 3.850 de doze de imunoglobulină urmau să ajungă în România în acest weekend.

Tot Pintea spunea, atunci, că nu sunt probleme legate de livrarea dozelor de imunoglobulină și că întârzierile au fost cauzate de procedurile care trebuie respectate odată cu declanșarea Mecanismului european de protecție civilă.

„În dorința de a veni si mai rapid in sprijinul pacienților, pentru a elimina impedimentele legate de transport si prelungirea duratei acestuia, Unifarm a trimis mașinile proprii pentru a ridica de la Crucea Rosie – Austria imunoglobulina umană obținută în baza acordului de protecție civila activat la nivel european”, scria tot Unifarm, pe Facebook, în data de 30 martie.

O mașină a Unifarm parcată în fața sediului Crucii Roșii din Austria

Mașina Unifarm parcată în fața sediului Crucii Roșii din Austria

FOTO – Facebook.comCITEȘTE ȘI… #salvatipipera | De ce s-a dezvoltat Bucureștiul către nord, pe timpul lui Ceaușescu, dar și acum 

Citește mai multe despre Sorina Pintea, Austria, crucea rosie, imunoglobulina, medicamente, ministrul sănătăţii și unifarm pe Libertatea.

Comentarii