Mergi direct la conținut »
(Publicitate) 10 mituri despre aparatul dentar

Aparatul dentar este un tratament ortodontic destinat alinierii dinților incorect poziționați, în scopuri de sănătate cosmetică și dentară. Acesta aliniază dinții malpoziționați (dinți înghesuiți sau suprapuși), ghidează erupția dentară, îmbunătățește mușcătura incorectă, lărgește arcada dentară etc.

Descoperă miturile despre aparatele dentare și află cum te poate ajuta Clinica Trident să ai zâmbetul mult visat.

  1. Aparatul dentar trebuie să doară ca să funcționeze

Cele mai multe aparate dentare sunt montate pe exteriorul dinților, sunt activate la o perioadă de timp și sunt însoțite de module elastice atașate la brackeții de pe arcadele dentare.

În timpul fiecărei programări, medicul dumneavoastră ortodont va ajusta aparatul dentar, pentru a ajuta mutarea dinților într-o poziție cât mai aproape de rezultatul dorit. La câteva ore sau zile de la această repoziționare, veți simți un mic disconfort, nu durere.

  1. Se folosește doar de către copii și adolescenți

Intervalul de vârstă în care este recomandată începerea purtării unui aparat dentar este de 9-14 ani. Nu suntem niciodată însă prea bătrâni pentru a avea un zâmbet sănătos și frumos! În prezent, 20% dintre adulți aleg să poarte un astfel de dispozitiv, iar acest lucru nu este deloc o rușine.

Unii dintre aceștia aleg să folosească aparatul ortodontic pentru că nu au avut acces la el în copilărie sau adolescență, sau pentru că nu au avut bugetul necesar pentru o astfel de investiție. Oricum, aparatul dentar a devenit extrem de frecvent folosit, atât de către adolescenți, cât și de către adulți.

  1. Aparatul dentar este dizgrațios

Dizgrațios? Absolut deloc. Chiar și aparatele ortodontice clasice au devenit acum o modă, personalizarea lor cu brackeți care mai de care mai colorați fiind extrem de populară.

Aparatele dentare moderne vin într-o gamă mare de culori și tipuri, astfel că există posibilitatea să se opteze pentru un model cât mai puțin vizibil. Cine dorește un aparat invizibil poate alege, de exemplu, varianta Incognito sau cea Invisalign, ambele disponibile în cadrul clinicii Trident din București.

  1. Nu poți mânca normal dacă porți aparat dentar

Deși medicii recomandă evitarea alimentelor lipicioase – caramel, gumă de mestecat – care ar putea să se prindă de aparatul dentar, acesta din urmă nu împiedică o dietă normală.

Alimentele mai tari, cum ar fi merele sau morcovii, trebuie tăiate în bucățele mai mici. Aparatul dentar nu afectează dieta dumneavoastră, ci modul în care consumați alimentele și cantitatea acestora.

  1. Ne poate ajuta doar să arătăm mai bine

Dinții mai drepți cu siguranță ne fac să ne simțim mai bine și să arătăm mai bine. Însă, aparatele dentare nu sunt concepute doar pentru a rezolva această latură, cea estetică. Utilizarea lor contribuie la menținerea sănătății orale, înlăturând anumite complicații dentare.

De exemplu, dinții nealiniați sau strâmbi sunt foarte greu de curățat și pot dezvolta carii sau parodontită. Aceste afecțiuni nu doar că vor afecta estetic dantura, ci vor crea multiple neplăceri, de la dureri insuportabile, la afectarea vorbirii și a masticației.

  1. Durează cel puțin doi ani până se observă rezultate

Putem spune că fiecare dantură are propria personalitate, mai exact, propriul plan de tratament. În cazurile complicate, aparatele dentare trebuie într-adevăr purtate pe o perioadă lungă de timp.

Majoritatea cazurilor însă presupun ca tratamentul ortodontic să se întindă pe câteva luni. Pentru a scurta timpul, este recomandat să se apeleze la acest dispozitiv medical din timp, dacă se poate chiar din copilărie.

  1. Nu pot practica sporturi dacă port aparat dentar

Ba da, puteți, dar este important să vă amintiți să purtați un dispozitiv de protecție dentară în sporturile de contact (arte marțiale, box). Acest dispozitiv vă poate proteja dinții și poate ajuta în prevenirea fracturilor maxilare.

  1. Aparatul dentar declanșează alarmele la controlul de securitate în aeroport

Nu trebuie să vă îngrijorați că data viitoare când vă duceți la aeroport aparatul dentar va declanșa detectorul de metale atunci când veți trece prin zona de securitate. Metalul folosit nu este același ca cel pe care încearcă să îl detecteze aparatele și este foarte puțin probabil să porniți acea enervantă alarmă.

  1. Prețul unui aparat dentar este foarte mare

S-ar putea să fiți surprinși să aflați că prețul unui aparat dentar nu este cu mult mai mare decât era în anii trecuți. Cele mai multe clinici dentare încercă să găsească o soluție accesibilă tuturor, oferind un plan de plată care să se potrivească bugetului dumneavoastră.

  1. Orice medic stomatolog poate monta aparate dentare

Ortodonția este un domeniu specializat al stomatologiei și se ocupă de probleme cum ar fi îndreptarea dinților și alinierea maxilarului. Medicul stomatolog vă poate ajuta numai cu sfaturi în privința îndreptării dinților, dar medicii ortodonți sunt la curent cu cele mai recente tehnologii legate de domeniul lor și se asigură astfel că pacienții primesc cele mai bune tratamente posibile.

Clinica Trident: servicii stomatologice la cele mai înalte standarde de calitate

Clinica Trident din București dispune de cele mai noi tehnologii, dar și de medici stomatologi cu o vastă experiență în domeniu. De-a lungul timpului, aceștia din urmă au ajutat un număr impresionant de pacienți să se bucure de un zâmbet frumos și sănătos.

Aveți nevoie de un aparat dentar? La Clinica Trident găsiți aparate ortodontice de înaltă calitate, iar acestea, alături de experiența medicilor ortodonți, vă vor ajuta să aveți grijă de sănătatea danturii și să începeți să zâmbiți cu drag.

 
 
Close
Close
Închide