În plus, cu pachetele speciale pregătite de Europa Travel pentru acest sezon estival, oricine se poate bucura de un sejur de 6 nopți, cu autocarul, la prețuri de la  528 euro/persoană.

Povești cu pirați pe „Insula Păsărilor”

Numele stațiunii Kusadasi are semnificația de „Insula Păsărilor”, denumire venită de la micuța Insulă a Porumbelului, legată de continent printr-un drum îngust, care găzduiește o veche cetate încă foarte bine conservată. O poveste foarte interesantă circulă în această zonă, despre viața celebrului pirat Barbarossa, care terorizase întreaga Mediterană cu atacurile sale. Se pare că atunci când avea nevoie, acesta se ascundea în Kusadasi, în această cetate construită de bizantini.

Istorie, cultură, atracții naturale spectaculoase, Kusadasi le are pe toate. Și în plus față de acestea, este cunoscută și pentru plajele sale exotice, de o frumusețe uimitoare, numai bune să te relaxezi după atâta explorare.

Dacă îți dorești să te bucuri de o ședere liniștită și relaxantă, plaja Pamucak este una dintre cele recomandate, unde vei găsi și câteva restaurante și cafenele. Ideală pentru familii, Love Beach este de asemenea mai liniștită și mai puțin aglomerată, fără a duce însă lipsă de magazine și taverne. La polul opus, liderul în ceea ce privește divertismentul este Paradise Beach, preferata fanilor sporturilor acvatice și a tinerilor gata să petreacă până în zori la barurile și discotecile din care răsună muzica.

Rezultate oficiale parțiale BEC după numărarea a 99% din voturi. Ce procent are Viorica Dăncilă
Recomandări

Rezultate oficiale parțiale BEC după numărarea a 99% din voturi. Ce procent are Viorica Dăncilă

Atracții și activități deosebite în împrejurimi

Kusadasi se regăsește în topul preferințelor europenilor, îndeosebi datorită climatului mediteranean plăcut, a plajelor întinse, cu nisip auriu, mângâiate alene de marea caldă și azurie. Stațiunea este înconjurată și de numeroase situri antice faimoase, astfel încât îți poți umple timpul cu numeroase vizite și activități interesante, susținute și de Europa Travel, prin excursiile opționale propuse.

Printre acestea se numără vizita la Efes, întemeiat în secolul XI î.Hr., care se mândrește cu numeroase monumente importante, cum ar fi Biblioteca lui Celsus sau ruinele Templului Zeiței Artemis, una dintre cele 7 minuni ale lumii antice și prima care a fost distrusă. Tot aici vei putea descoperi și prima biserică închinată Fecioarei Maria, considerată de mulți creștini locul unde aceasta și-ar fi petrecut ultimii ani.

Cele 10 județe în care Viorica Dăncilă a câștigat în fața lui Iohannis
Recomandări

Cele 10 județe în care Viorica Dăncilă a câștigat în fața lui Iohannis

Vizitează și ruinele orașului antic Hierapolis, acolo unde te așteaptă Piscina Cleopatrei, cea despre care se spune că de te îmbăiezi în ea, te întinerește cu zece ani. Foarte aproape de aici se găsește Pamukkale sau Castelul de Bumbac, cu celebrele ape termale ce formează priveliști ieșite din comun. Fii parte a acestui fenomen unic în lume, solidificarea apelor termale atunci când ies la suprafață, care a dat naștere teraselor ape desprinse din povești. Acesta este și motivul pentru care Izvoarele termale de la Pamukkale au fost incluse în listele Patrimoniului Mondial UNESCO.

Geanina Ichim

Sursa foto: pixabay.com

Oferta Speciala Sejur Kusadasi

Hotel Arora 4* – Yavansu – tarife de la 528 euro/persoana, 6 nopti de cazare cu all inclusive, transport autocar, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

"Cum poți fi cu cineva care arată ca un bunic pe lângă tine?". Replica genială dată de noua iubită a lui Flavio Briatore
GSP.RO

"Cum poți fi cu cineva care arată ca un bunic pe lângă tine?". Replica genială dată de noua iubită a lui Flavio Briatore

Horoscop 12 noiembrie 2019. Balanțele au tendința să exagereze
HOROSCOP

Horoscop 12 noiembrie 2019. Balanțele au tendința să exagereze