În plus, cochetul oraș este și un excelent punct de plecare spre Efes, Pamukkale, dar și în croaziere de o zi către Insula grecească Rhodos.

Marmaris este locul perfect unde poți îmbina relaxarea cu aventura, așa că timpul poate fi împărțit foarte bine între plajă și excursii în împrejurimi. Rezervă acum un sejur de 6 nopți cu autocarul, de la Europa Travel, și profită de reducerea de 50% din tariful standard, valabil pentru ultimele plecări din luna iunie (12.06,18.06,24.06,30.06), în limita locurilor disponibile!

Magnet pentru turiștii activi

Marmaris este celebru pentru imensul port, fapt pentru care aici se organizează în fiecare an Festivalul de Iahting, concursuri de pescuit, snorkeling și scuba diving, fapt pentru care orașul este un adevărat magnet pentru pasionații sporturilor nautice. La fel de bine, aici poți porni și în drumeții în împrejurimi, să explorezi pădurile de pini sau să faci excursii spre Delta Dalyan – o zonă protejată unde trăiesc specii rare de păsări și pești.

Cele mai frumoase plaje

Marmaris este despre plaje deosebite și relaxare, astfel că în centrul stațiunii, cât și în împrejurimile sale, vei găsi câteva plaje din nisip fin, alb sau auriu, prundiș argintiu, premiate cu ”Blue Flag”, dar și plaje sălbatice neatinse de turismul în masă.

Cea mai mare plajă din Marmaris este Long Beach, o coastă nisipoasă ce ocupă până la 10 km lungime, scăldată de ape turcoaz, clare și pline de bogății marine. Plimbă-te pe eleganta promenadă plină de restaurante, cafenele și magazine de suveniruri, iar apoi de aici poți pleca spre populara Plajă Icmeler, unde nisipul auriu și apele de smarald sunt încadrate de pini, grădini de portocali sălbatici și iasomie.

Dacă ești în căutarea locurilor pitorești, unde natura și-a urmat cursul, atunci nu poți rata incredibila plajă Iztuzu. Aceasta se află aproape de zona protejată a Deltei Dalyan, fiind renumită în special pentru că aici trăiește și se reproduce specia de țestoasă pe cale de dispariție, Caretta Caretta.

Simbolul orașului

Ești dornic de cultură și istorie, atunci trebuie să vizitezi neapărat Castelul Marmaris, clădit inițial de către ionieni în anul 1044 î.Hr. și restaurat mai apoi în timpul lui Soliman, atunci când sultanul a porni în cucerirea Insulei Rhodos. De altfel, atunci când a văzut starea în care se afla fortăreața, el a exprimat ”Mimari As!” – adică să fie spânzurat arhitectul, de unde și numele pe care îl poartă astăzi orașul Marmaris.

Croaziere relaxante

Un bun prilej de a admira frumusețile naturale ale Marmarisului poate fi o croazieră pe apele de smarald ale Egeei. Navighează în jurul Golfului Gokova până la Insula Cleopatrei, un colț de paradis cu plaje aurii brodate de vegetație sau optează pentru o călătorie ceva mai lungă, până la Insula grecească Rhodos.

De Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Oferte Speciale Sejur Marmaris

Hotel Honeymoon Beach 3*  – tarife de la 153 euro/persoana, 6 nopti de cazare cu demipensiune, transport autocar, asistenta turistica. *Reducere 50% din tariful standard de 306 euro/persoana, valabil in limita locurilor disponibil – plecarea din 12.06! Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Anamaria Prodan, atac devastator la Gică Hagi: „Probabil oamenii nu au curajul să-i spună în față”
GSP.RO

Anamaria Prodan, atac devastator la Gică Hagi: „Probabil oamenii nu au curajul să-i spună în față”

Horoscop 22 noiembrie 2019. Peștii sunt asaltați de solicitări
HOROSCOP

Horoscop 22 noiembrie 2019. Peștii sunt asaltați de solicitări