Vizitați Egiptul pentru prima dată? Află câteva sfaturi esențiale de călătorie în Egipt care vă vor ajuta să planificați o vacanță cât mai reușită.

Reguli de bună purtare în Egipt

Îmbrăcămintea

Egiptul este o țară conservatoare. Cu excepția cazului în care vizitați un bar hipster din Zamalek, cartierul cel mai în plină dezvoltare din Cairo, este mai bine să vă acoperiți brațele, picioarele, pieptul și umărul. Este un semn de respect și te va salva de hărțuirea nedorită.

Purtarea de haine revelatoare este, așadar, respinsă și poate atrage atenția inutilă și nedorită. Îmbrăcați-vă chiar mai conservator când vizitați moscheile.

Respectarea culturii

Respectarea culturii este mai mult decât una dintre acele reguli de bună purtare în Egipt. Egiptul este o țară conservatoare, musulmană și poate fi un șoc cultural pentru mulț turiști. Vizitatorii din țările occidentale ar trebui să fie conștienți de faptul că manifestările publice de afecțiune, cum ar fi ținerea de mână și sărutul, nu sunt aprobate, ba dimpotrivă. Homosexualitatea este încă ilegală în Egipt.

Vizitarea moscheielor

Dacă nu sunteți musulman și nu aveți de gând să vă rugați, așteptați până când rugăciunea se termină înainte de a vă aventura înăuntrul moscheiei. Bărbații și femeile se roagă în spații separate în moschei și, atunci când intră, femeile trebuie să își acopere capul, brațele și picioarele și să se asigure că își scot pantofii. Și aceasta face parte din cele mai importante reguli de bună purtare în Egipt.

VIDEO Rezultate finale Evaluarea Națională 2022. Cîmpeanu: „A crescut numărul mediilor de 10”
Recomandări
VIDEO Rezultate finale Evaluarea Națională 2022. Cîmpeanu: „A crescut numărul mediilor de 10”

Siguranța

Egiptul este, în general, o țară sigură de vizitat, dar există părți în care turiștii nu ar trebui să meargă. Egiptul a avut parte de instabilitate politică și amenințări de securitate în ultimii ani.

Ar trebui să evitați Sinaiul de Nord, inclusiv drumul Suez-taba. De asemenea, nu călătoriți pe o rază de 50 de kilometri de granița cu Libia.

Cele mai bune locuri pentru a călători în Egipt, cum ar fi Cairo și Sharm el Sheikh (unde turismul în Egipt este esențial pentru economie), sunt locații bine protejate și sigure de vizitat.

Chiar dacă preferați să călătoriți în Egipt în mod independent și sunteți genul de persoană căreia nu-i place un tur ghidat, poate luați în calcul și această variantă. Timpul petrecut în țară va fi mult mai sigur dacă aveți de fapt un ghid local expert și un șofer.

Personalul militar și de securitate egiptean este peste tot și nu este neobișnuit să vezi soldați înarmați la reperele turistice (în special cele din Cairo). Când intrați în orice obiectiv major, va trebui, de asemenea, să vă scanați bagajele și să treceți printr-un detector de metale.

Directoare la spitalul din Baia Mare pe baza unei diplome false: a înlocuit poza și nota de pe actul de studii al unui bărbat
Recomandări
Directoare la spitalul din Baia Mare pe baza unei diplome false: a înlocuit poza și nota de pe actul de studii al unui bărbat

Consumul de alcool

Consumul de alcool pe stradă este interzis. Dacă nu vă aflați într-un loc turistic în care acest lucru este permis, nu este acceptabil din punct de vedere social, iar în unele zone este interzis prin lege. Dacă beți, nu ar trebui să faceți acest lucru în exces și să evitați să beți băuturi tari cu care nu sunteți familiarizat. Deși s-ar putea să încerci doar să fii prietenos, este considerat nepoliticos să oferi alcool cuiva care este musulman. Cu siguranță, și aceasta este una dintre importantele reguli de bună purtare în Egipt.

Fotografierea și filmarea – dronele

Când atât semnele, cât și personalul indică faptul că fotografiile nu sunt permise, este exttrem de important să respectați regulile și să nu faceți fotografii în astfel de locuri. Picturile de pe pereții templelor, mormintelor și statuilor Egiptului sunt delicate și fotografierea lor, mai ales folosind un blitz, estompează culorile picturilor, dăunând artefactelor vechi de peste 5.000 de ani.

Pentru a activa o dronă în Egipt trebuie să obțineți o licență specială de la Ministerul Apărării – pe care, în calitate de străin, nu o puteți obține. Cu excepția cazului în care doriți să riscați să vă confiscă drona la aeroport, să vă confruntați cu o amendă și chiar să ajungeți la închisoare (ceea ce cu adevărat doriți să îl evitați în această țară), este mult mai bine să vă lăsați drona acasă.

Ucraina poate pierde până la o treime din populație. Specialiștii prevăd o catastrofă demografică după război
Recomandări
Ucraina poate pierde până la o treime din populație. Specialiștii prevăd o catastrofă demografică după război

Bacșișul

Salariile sunt foarte mici în Egipt și, deși nu există un set de reguli, iar bacșișul este menit să fie opțional, este aproape obligatoriu – așa că puteți presupune cu siguranță că va trebui să dați bacșiș pentru aproape orice serviciu. Portarul îți duce geanta de la mașină până la ușă? Bacșiș! Ospătarul de la un restaurant se oferă să facă o fotografie cu tine și familia ta? Bacșiș. Șofer până la o anume destinație? Bacsis cu siguranță! Așadar, fii pregătit să ai întotdeauna posibilitatea să dați bacșiș între 5 și 10 % din prețul plătit. Bacșișul este considerat a fi una dintre acele reguli de bună purtare în Egipt.

Descoperă și reguli de bună purtare în Turcia.

Reguli de bună purtare ca turist, în Egipt
Reguli de bună purtare ca turist, în Egipt

Lucruri pe care este bine să le știi ca turist în Egipt

Viza de intrare în țară

Foarte puține naționalități pot intra în Egipt fără viză. Singurele țări scutite de viză sunt Bahrain, Hong Kong, Kuweit, Macao, Oman, Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite. Orice altă naționalitate trebuie să prezinte documentația necesară pentru a călători în Egipt.

Multe naționalități pot aplica pentru noua viză electronică pentru Egipt, atâta timp cât îndeplinesc cerințele pentru pașaport. Aplicația online din Egipt este simplă și durează doar câteva minute. Țările eligibile includ SUA, Canada, toate țările UE, Australia, Rusia și Ucraina.

Există, de asemenea, opțiunea unei vize la sosire, care necesită să stai la coadă și să completezi cererea la granița cu Egiptul.

Închirierea și condusul mașinii

Nicio țară nu se compară cu Egiptul când vine vorba de condus. Combinația dintre traficul intens de pe străzi și faptul că este o țară fără limite de viteză, fără semafor, fără înțelegere a benzilor și toată lumea claxonează, înseamnă că este pur și simplu o nebunie. Nu există moment din zi sau din noapte când traficul se oprește, iar singurul loc în care poți scăpa de mașini în Cairo este Cetatea.

S-ar putea să credeți că traficul nu este la fel de rău în afara orașelor și în zonele rurale – dar, de fapt, este mai rău.

În plus, pentru Egipt, este nevoie de permis internațional, așadar, închirierea unui mașini este aproape exclusă.

Vaccinarea

Nu există vaccinări obligatorii pentru Egipt, dar ar fi bine să vă consultați medicul înainte de călătoria în Egipt. Dacă călătorești dintr-o țară în care este prezentă febra galbenă, trebuie să arăți că ai fost vaccinat.

Călătorilor în Egipt le sunt recomandate următoarele vaccinuri:

  • Hepatita A
  • tifoidă
  • Hepatita B și antirabic, în unele cazuri

Apa de la robinet

Nu este deloc recomandat, ba dimpotrivă, să beți apă de la robinet. Aveți grijă să aveți întotdeuna la îndemână apă îmbuteliată, mai ales că temeparturile dunt destul de ridicate.

Mâncarea

Există mâncăruri delicioase în tot Egiptul și ar trebui să le încercați pe toate! Indiferent dacă este de la o tarabă stradală sau la un restaurant formal, veți găsi mâncare delicioasă gătită proaspăt și servită cu multă ospitalitate egipteană renumită.

Ajutorul necerut

Nu urmați pe cineva care încearcă să vă „ajute”. Egiptenii sunt oameni buni și cei mai mulți dintre ei sunt cu adevărat de ajutor. Cu toate acestea, în unele zone turistice, unele persoane vă pot spune că vă vor arăta sau vă vor aduce în anumite zone ale unor obiective turistice interzise. Acești oameni tind să permită turiștilor să intre în zonele interzise pentru a obține bacșișuri și uneori chiar pentru a-i jefui.

Vânzătorii ambulanți

Când vă plimbați prin piețe și atracții turistice, veți întâlni vânzători pretutindeni. Poate deveni puțin copleșitor, deoarece toți vor încerca să vă vândă ceva. Cu toate acestea, nu este nevoie să te simți intimidat. Dacă nu ești interesat de ceea ce vând, spune-le ferm ”nu, mulțumesc” și continuă să mergi. În arabă, nu, vă mulțumesc este: „la, shukrun”.

Descoperă cele mai apreciate stațiuni din Egipt!

Vezi şi 10 mâncăruri pe care să le încerci când ești în Egipt!

Urmărește-ne pe Google News
Selfieurile ucigașe! 10 poze făcute fix înainte ca protagoniștii să moară! ATENȚIE, IMAGINI SENSIBILE
GSP.RO
Selfieurile ucigașe! 10 poze făcute fix înainte ca protagoniștii să moară! ATENȚIE, IMAGINI SENSIBILE
ȘOC! Răsturnare de situație în cazul lui Băsescu! ULUITOR ce face acum fostul președinte
Playtech.ro
ȘOC! Răsturnare de situație în cazul lui Băsescu! ULUITOR ce face acum fostul președinte
Coadă la instalaţiile de GPL pentru maşini. În cât timp se amortizează costul montării, de 1.100 de euro
Observatornews.ro
Coadă la instalaţiile de GPL pentru maşini. În cât timp se amortizează costul montării, de 1.100 de euro
Horoscop 30 iunie 2022. Racii pot fi subiectul unor discuții foarte neplăcute și să strângă emoții și sentimente negative
HOROSCOP
Horoscop 30 iunie 2022. Racii pot fi subiectul unor discuții foarte neplăcute și să strângă emoții și sentimente negative
Descoperire incredibilă lângă baza care adăpostește arsenalul nuclear al NATO în Europa. Ce a găsit poliția
Știrileprotv.ro
Descoperire incredibilă lângă baza care adăpostește arsenalul nuclear al NATO în Europa. Ce a găsit poliția
Decesul care a încremenit ţara! Cântăreaţa, găsită spânzurată, la câteva zile după un mesaj misterios: "Dacă mi se întâmplă ceva, ştiţi"
Orangesport.ro
Decesul care a încremenit ţara! Cântăreaţa, găsită spânzurată, la câteva zile după un mesaj misterios: "Dacă mi se întâmplă ceva, ştiţi"
Jewelry Seven, atelierul de bijuterii custom în care pasiunea se îmbină cu creativitatea
PUBLICITATE
Jewelry Seven, atelierul de bijuterii custom în care pasiunea se îmbină cu creativitatea
POVEȘTI CARE VINDECĂ. După 19 ani de dureri de spate, un bărbat a cunoscut medicii care i-au redat mobilitatea
PUBLICITATE
POVEȘTI CARE VINDECĂ. După 19 ani de dureri de spate, un bărbat a cunoscut medicii care i-au redat mobilitatea