Egiptul este una dintre destinațiile pereferate ale turiștilor români, mai ales în sezonul rece, când în această țară vremea este însorită.

Despre Egipt

Egiptul este o țară arabă din nordul Africii și se învecinează cu Libia la vest, cu Sudanul la sud și cu Israelul la nord-est. Prin Egipt trece canalul Suez, care leagă Marea Mediterană de Marea Roșie.

Capitala Egiptului este Cairo, iar populația țării depăsește 100 de milioane de locuitori.

Pe lângă capitala Cairo, alte orașe importante ale Egiptului sunt Alexandria, Al-Mansurah, Aswan, Asyut, El-Mahalla El-Kubra, Giza, Hurghada, Luxor, Kom Ombo, Port Safaga, Port Said, Sharm el-Sheikh, Shubra-El-Kheima, Suez și Zagazig.

Stațiuni din Egipt
Stațiuni din Egipt

Pe teritoriul Egiptului se întind și părți din Deșertul Sahara și Deșertul Libian. Aici se găsesc oaze, printre care se află Bahariya, Dakhleh, Farafra, Kharga sau Siwa.

Prima sursă de venituri a Egiptului este turismul (așa-numita „pensie a lui Ramses”), care aduce opt miliarde de dolari anual. De aceea, autoritățile duc campanii susținute pentru a explica populației importanța turismului și, astfel, a descuraja terorismul islamic, care a afectat în ultimii ani această activitate economică vitală pentru economia țării.

Cele mai cunoscute stațiuni din Egipt

Hurghada

Stațiuni dim Egipt - Hurghada
Stațiuni dim Egipt – Hurghada

În ultimii ani, Hurghada a cunoscut o dezvoltare uimitoare, fiind una dintre cele mai apreciate stațiuni din Egipt.. Din nisipul desertului s-a dezvoltat un oraş cu mai mult de 200 de hoteluri, zone comerciale în plină expansiune şi viaţa de noapte vibrantă.

Cu un număr crescând de turişti şi un climat perfect, aceasta stațiune de la Marea Roşie nu are extrasezon. Hurghada are o comunitate specială în care obiceiurile şi cultura locală este prezentată alături de stilul de viaţă din stațiune.

Sharm El Sheikh

Statiuni din Egipt - Sharm El Sheikh
Statiuni din Egipt – Sharm El Sheikh

Sharm el Sheikh se află în partea de sud a peninsulei Sinai, în sudul Golfului Aquaba. De asemenea una dintre cele mai cunoscute stațiuni din Egipt, orașul este renumit pentru varietatea de corali şi pentru bogăţia lumii marine. Deşertul, Muntele Sinai, Muntele lui Moise şi Mănăstirea Sf. Ecaterina oferă de asemenea experienţe de neuitat. Paradisul turistic din Sharm El Sheikh a fost descoperit de scafandri, devenind o staţiune de lux, cu numeroase restaurante, baruri, cafenele şi magazine.

El Gouna

El Gouna - Stațiuni în Egipt
El Gouna – Stațiuni în Egipt

Printre cele mai vizitate orașe și stațiuni din Egipt, situat pe malul Mării Roșii, El Gouna oferă un stil de viata de neegalat. Construit pe 10 km de plajă, oraşul de 10.000 de locuitori se răspândeşte în întreaga insule şi lagune. Dispunând de o infrastructură superbă şi servicii excelente, destinaţia este un zbor scurt din Europa. La El Gouna plaje de nisip şi temperaturile ideal bun venit vizitatori pe tot parcursul anului.

Soma Bay

Soma Bay Egipt
Soma Bay Egipt

De asemenea printre cele mai vizitate stațiuni din Egipt, Soma Bay dispune de unele dintre cele mai frumoase plaje de nisip de la Marea Roşie şi vederi panoramice ale munţilor din deşert şi cer albastru. Stațiunea dispune de un SPA renumit în lume, Les Thermes Marins des Cascades, cel mai mare Spa de Thalasso-terapie din regiune. Soma Bay este ideal pentru scuba diving și snorkeling superior, având unele dintre cele mai bune site-uri din Marea Roşie, însoţită de un centru de scufundări complet echipat.

Makadi Bay

Stațiunea Makadi Bay este renumită pentru hoteluri de lux, soare tot timpul anului, plaje aurii și apele cristaline ale Mării Roşii.Stațiunea areun şir de hoteluri situate pe plajă, perfecte pentru că vacanţa de vară sau de iarnă în Egipt.

În Makadi Bay, din Romania, se poate ajunge cu avionul în doar trei ore. Cei care merg să viziteze această stațiune din Egipt este bine să știe că apa de la robinet nu este potabilă, motiv pentru care este recomandat să nu consumaţi salate verzi, fructe nedecojite, băuturi servite cu gheaţă, fără a vă asigura de siguranța acestora.

Dahab

Dahab -Egipt
Dahab -Egipt

La aproximativ 80 de km nord-est de Sharm el Sheikh se situează orășelul Dahab. Satul pescăresc de odinioară este considerat unul dintre cele mai prețioase destinații de scufundare din zonă datorită celebrului loc de scufundare: Blue Hole – un fel de peșteră subacvatică cu o lățime de 50 m și o adâncime de 100 m.

Cele mai vizitate orașe din Egipt

Cairo

Orașul Cairo este cunoscut și sub numele de „Mama lumii” sau „Orașul victoriei”. Ceea ce uimește cel mai tare la Cairo este amestecul de nou și vechi, de la perioada antică, la cea medievală și terminând cu cea modernă. Clădirile sale istorice sunt ascunse privirii de cartiere aglomerate. Dar cu toate acestea este o destinație exotică minunată. Șocul cultural face parte din experiență orașului Cairo și uneori asta poate fi obositor pentru cei care nu sunt obișnuiți.

Luxor

Luxor este un oraş de pe Nil cu aproximativ 150.000 de locuitori, aici găsindu-se una dintre cele mai importante descoperiri arheologice din perioada Egiptului antic.

Numărându-se printre cele mai vizitate orașe din Egipt, acesta s-a extins datorită turismului, care este ramura cea mai importantă a regiunii. Între anii 2230 şi 2035 î.Hr., pe vremea dinastiei a IX-a şi a X-a, Teba s-a transformat în capitala putrnicului stat al Egiptului antic. Au fost construite atunci numeroase temple, aleea sfincşilor şi impunătoarele morminte. Temlul de pe cheiul Nilului este celebru pentru basoreliefurile sale. El a fost construit de faraonii Amenhotep al III-lea şi Ramses al II-lea, în onoarea zeilor Amon, Mut, şi Khons.

Taba

Orașul Taba se situează în partea nordică a Peninsulei Sinai si a Golfului Aqaba și se învecinează cu Israelul. Este locul ideal pentru cei care doresc să viziteze sau exploreze atât Iordania cât și Israelul.

Cel mai vizitat obiectiv din apropierea orașului Taba este fortăreața de pe insula Faraonului. Tana are o priveliște unică către cele trei țări: Israel, Iordania și Arabia Saudită.

Alexandria

Alexandria este al doilea oraş ca mărime din Egipt, după Cairo. Are o populație de aproximativ 4.5 milioane de locuitori.

Alexandria ocupă un istm stâncos, îngust, situat între Marea Mediterană și lacul Mariut. Orașul vechi este îngropat sub orașul modern și arheologia alexandrină progresează mai ales cu ocazia lucrărilor urbanistice.

Cele mai apreciate obiective turistice din Egipt

Egiptul este un paradis al istoriei, naturii și culturii.

Piramidele din Giza și Sfinxul

Obiective turistice în Egipt - Piramidele din Giza și Sfinxul
Obiective turistice în Egipt – Piramidele din Giza și Sfinxul

Ultimii supraviețuitori ai celor Șapte Minuni ale Lumii Antice, Piramidele din Giza sunt unul dintre cele mai recunoscute repere ale Egiptului. Acestea au fost construite ca morminte pentru fani puternici și păzite de enigmaticul Sfinx.

Templul Luxor și Valea Regilor

Luxor - obiective turistice Egipt
Luxor – obiective turistice Egipt

Valea Regilor, Templul Karnak si Templul lui Hatshepsut – situate în Luxor, unul dintre cele mai vizitate orașe și stațiuni din Egipt – sunt și unele dintre principalele obiective turistice din Egipt.

Templul Karnak
Templul Karnak

Partea mai liniștită situată pe malul de vesta al Nilului găzduiește numeroase morminte și temple, fiind numit cel mai mare muzeu în aer liber din lume.

Piramida în trepte a lui Djoser

 Piramida în trepte a lui Djoser
Piramida în trepte a lui Djoser

Unul dintre cele mai cunoscute obiective turistice din Egipt, Piramida în trepte a lui Djoser este cconsiderată una dintre cele mai vechi piramide egiptene.

Construită în jurul anilor 2650 înainte de Hristos, această impresionanta operă arhitecturală este, de asemenea, considerată cea mai veche structura monument din lume construită din piatră. Piramida are o înălțime de 62 de metri și a fost dedicată Faraonului Djoser. Aceasta este formată din 6 baze imense și reprezintă un simbol uimitor al construcțiilor eterne.

Abu Simbel

Templele Abu Simbel
Templele Abu Simbel

În zona sudica a Egiptului și pe malul de vest al Lacului Nasser este situat un alt monument antic celebru reprezentat de Templele Abu Simbel. Aceste două temple au fost sculptate în piatră, aproximativ în anul 1260 înainte de Hristos.

Ele sunt dedicate Faraonului Ramses al II-lea și reginei sale Nefertari. Exteriorul templelor este o adevărată capodoperă de artă. Templul lui Faraon Ramses al II-lea este mai mare și este păzit de patru statui colosale, iar interiorul este chiar mai impresionant.

Citeşte şi:

Plaje din Bulgaria – cele mai populare destinații la mare în Bulgaria

Plaje din Grecia. Unde să mergi în vacanță la mare în Grecia

Pădurea Hoia Baciu – povești și legende despre cea mai înfricoșătoare pădure

Simona Halep, dispusă să returneze banii primiți dacă i se va cere. "Nu suntem fericiți de ceea ce s-a întâmplat"
PARTENERI - GSP.RO
Simona Halep, dispusă să returneze banii primiți dacă i se va cere. "Nu suntem fericiți de ceea ce s-a întâmplat"
IREAL! Directorul Moderna anunță când se termină pandemia. Acum e clar: când apare vaccinul salvator
Playtech.ro
IREAL! Directorul Moderna anunță când se termină pandemia. Acum e clar: când apare vaccinul salvator
Bătrân de 81 de ani din București, jefuit de o prostituată de 24 de ani, chemată acasă: "Se tolănește, se așează pe pat... Îmi daţi banii sau vă omor!"
Observatornews.ro
Bătrân de 81 de ani din București, jefuit de o prostituată de 24 de ani, chemată acasă: "Se tolănește, se așează pe pat... Îmi daţi banii sau vă omor!"
Horoscop 24 septembrie 2021. Scorpionii nu ajung la o înțelegere cu partenerul de cuplu, într-o problemă importantă
HOROSCOP
Horoscop 24 septembrie 2021. Scorpionii nu ajung la o înțelegere cu partenerul de cuplu, într-o problemă importantă
Președintele Klaus Iohannis, fotografiat cu manelistul Sorinel Puștiu la New York
Știrileprotv.ro
Președintele Klaus Iohannis, fotografiat cu manelistul Sorinel Puștiu la New York
ŞOC! A rămas GOALĂ la petrecerea fiului, ţinuta a cedat! Doamna naţiunii, foto interzis minorilor
Telekomsport
ŞOC! A rămas GOALĂ la petrecerea fiului, ţinuta a cedat! Doamna naţiunii, foto interzis minorilor
Adidas Originals lansează - Forum, o nouă colecție pentru toamnă-iarnă
PUBLICITATE
Adidas Originals lansează - Forum, o nouă colecție pentru toamnă-iarnă