Nu doar uleiul de măsline este foarte sănătos, ci şi frunzele acestui arbore, potrivit cuisineandhealth.com. Frunzele pot fi folosite pentru a trata pneumonia, gonoreea, tuberculoza, meningita, herpesul, hepatita B şi multe ale afecţiuni. Pentru că au efect antiseptic, pot fi folosite după operaţii, pentru tratarea infecţiilor fungice şi bacteriene.
Cel mai bun mod de a beneficia de proprietăţile frunzelor de măsline este să le prepari sub formă de ceai. Consumat constant, această băutură îţi întăreşte sistemul imunitar şi îţi dă energie. În plus, este indicat în perioadele stresante, pentru că te ajută să te relaxezi.
Cum prepari ceaiul din frunze de măsline
Pentru acest ceai, ai nevoie de 15 – 20 de frunze de măsline uscate şi 200 – 300 de ml de apă fierbinte. Lasă totul la infuzat pentru 10 minute şi bea ceaiul când s-a răcit suficient. Poţi să îl amesteci cu miere şi lămâie. Ceaiul din frunze de măsline este foarte bun pentru starea generală de sănătate şi ar trebui consumat câteva săptămâni la rând, pentru a simţi beneficiile sale.
În Biblie, măslinul este menţionat de peste o mie de ori, iar fructele sale sunt cele mai populare. Oleuropeina este substanţa din măsline care are proprietăţi antibacteriene şi ajută în lupta împotriva a numeroase afecţiuni.
Citeşte mai departe pe unica.ro