Mergi direct la conținut »
Restaurantele lui Jamie Oliver au intrat în faliment! 1.300 de angajați riscă să-și piardă locurile de muncă
Sănătate și Fitness Libertatea > Lifestyle > Sănătate și Fitness > Restaurantele lui Jamie Oliver au intrat în faliment! 1.300 de angajați riscă să-și piardă locurile de muncă

Restaurantele lui Jamie Oliver au intrat în faliment! 1.300 de angajați riscă să-și piardă locurile de muncă

Lanţul de restaurante al celebrului chef britanic Jamie Oliver a intrat marţi în faliment, punând în pericol circa 1.300 de locuri de muncă din cele 25 de localuri din Marea Britanie, relatează Agerpres, care citează Reuters.

De Adrian Ilie,

Jamie Oliver, 43 de ani, a devenit o figură bine cunoscută în Marea Britanie şi în întreaga lume cu emisiunile sale culinare şi a fondat lanţul de restaurante cu specific italian „Jamie’s Italian” în 2008. Pe lângă acestea, Jamie Oliver deţine şi restaurantul Barbecoa şi Jamie Oliver’s Diner.

„Sunt devastat de falimentul restaurantelor noastre din Marea Britanie”, a scris celebrul chef pe Twitter.

„Sunt profund întristat de această situaţie. Vreau să mulţumesc personalului şi furnizorilor noştri care s-au implicat trup şi suflet în această afacere de peste un deceniu”, a mai spus Jamie Oliver într-un comunicat. „A fost o adevărată plăcere să vă servim”, a mai spus el.

Scoase la vânzare

Mass-media britanică a informat că aceste restaurante au fost plasate sub administraţia judiciară a cabinetului KPMG, care va căuta de acum unul sau mai mulţi cumpărători pentru întreaga sau o parte a afacerii. În absenţa cumpărătorilor, restaurantele vor fi pur şi simplu închise, iar angajaţii lor îşi vor pierde locurile de muncă, relatează AFP.

Acest anunţ reprezintă un şoc pentru publicul din Marea Britanie, unde Jamie Oliver este o personalitate în domeniul gastronomic, cunoscut pentru publicarea mai multor cărţi şi apariţia în numeroase emisiuni televizate.

Cu aerul său de „rock star”, el a ajutat la promovarea imaginii gastronomiei britanice, un sector devenit ultra-competitiv.

Close
Închide
  Close