De Petre Dobrescu,

Studiul a fost realizat în Marea Britanie, pe un eșantion de 10.000 de adolescenți cu vârste între 13 și 16 ani, și a scos la iveală lucruri îngrijorătoare legate de efectele pe care utilizarea frecventă a Facebook, Instagram, Twitter, Snapchat sau WhatsApp o are asupra acestora.

Influențele negative vin din două direcții. Prima este privarea de sport și de somn, pentru că tinerii aleg adesea să stea pe Facebook sau pe altă rețea de socializare, în detrimentul mișcării și odihnei. A doua este interacțiunea contondentă cu ceilalți utilizatori, comentariile răutăcioase, cyberbullyingul.

Russell Viner, de la UCL Great Ormond Street Institute of Child Health, unul dintre autorii studiului:
Fetele sunt afectate într-o proporție mult mai mare decât băieții de cyberbullying

Privarea de somn și de mișcare duce la o stare fizică proastă, iar expunerea îndelungată la cyberbulling, la stări anxioase și depresii.

Conform cercetătorilor, fetele ar fi mai afectate decât băieții – 60%, față de numai 12%.

Și în Canada, cercetătorii au descoperit același lucru despre adolescenți: cu cât stau mai mult pe rețelele de socializare, cu atât sunt mai depresivi.

Trebuie să lucrăm la psihicul lor, să-i facem mai rezistenți la cyberbulling, și să le reducem timpul petrecut pe rețelele de socializare, încurajându-i să iasă mai des la joacă, la aer. Doar așa vom reduce daunele pe care activitatea aceasta o are asupra copiilor noștri.

Bob Patton, profesor de psihologie, lector la Universitatea din Surrey:

Citeşte şi:

Primul român infectat cu coronavirus. MAE anunță că un român de pe vasul Diamond Princess a fost infectat și transferat la un spital

După patru ani, un supraviețuitor din „Colectiv” este încă marcat de scena în care a fost nevoit să sară peste oamenii căzuți: „Era iadul pe pământ, nu puteam să îi ajut”

Copilul de patru ani, care a murit după un tratament stomatologic, sedat cu propofol. Anestezistul de la clinica Teddy Care, cercetat pentru ucidere din culpă