Tecile de fasole verde sau galbenă au un conținut scăzut de calorii, sunt bogate în nutrienți esențiali pentru sănătate precum fibre, proteine, calciu și fier. Se gătesc ușor într-o varietate de preparate culinare, iar mai jos îți spunem câteva rețete cu fasole verde. Descoperă și cele mai gustoase rețete cu fasole boabe.

Rețete cu fasole verde

Fasole verde la tigaie

Ingrediente

Mod de preparare

Fasolea verde se taie în bucăţi de 2-3 cm şi se opăreşte un pic în apă cu sare. Se dă sub un jet de apă rece şi se lasă la scurs. Ceapa se toacă mărunt şi se aruncă în tigaia cu ulei încins, amestecând continuu. Când devine transparentă, se adaugă în tigaie fasolea şi jumătate din cantitatea de roşii. Se lasă 5 minute pe foc, până se sting roşiile.

Se adaugă şi restul de roşii, verdeaţa şi usturoiul şi se lasă sub capac până când fasolea e fiartă. Se mai prăjeşte fără capac încă un minut şi se serveşte fierbinte.

Fasole verde rețete

Sursă rețetă: Retete.unica.ro

Mâncare de fasole verde și praz

Ingrediente

  • 300 gr fasole verde congelată;
  • O bucată de praz;
  • Un ardei;
  • Un morcov;
  • Zeama de la o lămâie;
  • 20 ml ulei;
  • Sare, piper.

Mod de preparare

Prazul se taie julien și morcovul mărunt, se stropesc cu zeamă de lămâie și ulei, după care se pun într-o tigaie timp de 1, 2 minute, pentru a se sota legumele. Peste legume se adaugă și ardeiul roșu tăiat cubulețe mici, fasolea verde , se potrivește de gust cu sare și piper și se lasă totul pe foc pentru aproximativ 5 minute.

Mâncarea de fasole verde este gata când legumele sunt bine pătrunse. Se adaugă verdeață proaspătă deasupra și se consumă caldă.

Rețete cu fasole verde – Pastă de fasole

Ingrediente

  • 250 gr fasole verde;
  • O ceapă;
  • O roșie;
  • 1 gălbenuș de ou;
  • ¼ linguriță muștar;
  • 150 ml ulei;
  • 3 căței de usturoi;
  • ½ zeamă de lămâie;
  • Mărar verde.

Mod de preparare

Fasolea se spală și se taie în bucăți potrivite, după care se pune la fiert în apă cu sare. Se lasă până se înmoaie, după care se pune la scurs și se lasă să se răcească. Când s-a răcit, fasolea verde se pune într-un blender și se mixează până când devine o pastă omogenă.

Pentru maioneză, se pisează bine usturoiul și se amestecă cu puțină sare, se adaugă peste gălbenușul, muștarul și se omogenizează totul. Se adaugă treptat câte puțin ulei până când maioneza capătă consistența dorită, după care se asesonează cu puțină zeamă de lămâie și piper.

Ceapa se toacă mărunt și se adaugă în blender peste pasta de fasole verde, se pune și maioneza și se mai amestecă pentru câteva secunde totul pentru a se încorpora toate ingredientele. Pasta de fasole se ornează cu mărar proaspăt deasupra.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 5

Mâncare de fasole verde și carne

Ingrediente

  • 600 gr de carne de porc sau de pui (pulpă, piept ori spată);
  • 600 gr fasole verde;
  • 4-5 căței de usturoi;
  • 3-4 roșii coapte sau 500 gr suc de roșii;
  • 1 ceapă;
  • 2 linguri de ulei;
  • Sare, piper;
  • Pătrunjel proaspăt.

Mod de preparare

Carnea se taie în cubulețe mici, roșiile se crestează ușor și se pun la opărit pentru 10 secunde în apă clocotită. Se decojesc apoi. Ceapa se toacă mărunt și roșiile se toacă și ele cubulețe.

Într-o tigaie adâncă se pun 2 linguri de ulei și se pune carnea la prăjit, la foc mare. Se întoarce pe toate părțile pentru a se rumeni uniform, aproximativ 10 minute. După acest timp, se reduce focul, se adaugă ceapa, sare și piper și se lasă pe foc până când ceapa deine transparentă.

Apoi se adaugă roșiile decojite ori sucul de roșii, se completează cu 500 ml de apă caldă, se acoperă vasul cu un capac și se lasă să fiarbă la foc mic pentru aproximativ 45 de minute.

După ce carnea este fiartă, se adaugă și fasolea verde, se mai completează cu aproximativ 200 ml de apă caldă și se mai lasă mâncarea să scadă pe foc timp de aproximativ 15 minute.

La final, se adaugă usturoiul zdrobit și verdeața proaspătă și se consumă caldă.

Fasole verde cu ouă

Ingrediente

  • 500 gr fasole verde proaspătă;
  • 2 ouă;
  • O ceapă;
  • 30 gr parmezan;
  • 2 linguri ulei;
  • Sare și piper,

Mod de preparare

Fasolea se spală, se curăță și se taie în bucăți potrivite. Se pune la fiert timp de 10 minute. Într-o tigaie antiaderentă se adaugă ceapa tocată mărunt și se sotează un minut, după care se adaugă fasolea verde și se amestecă bine totul.

Ouăle se pun într-un bol, se adaugă parmezanul ras deasupra, puțină sare și se bate totul timp de un minut, până se omogenizează.Se adaugă ouăle peste fasolea verde din tigaie și se amestecă energic pe foc, timp de un minut. Se oprește focul când compoziția a devenit cremoasă. Mâncarea de fasole verde se consumă caldă, cu pâine prăjită.

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmărește-ne pe Google News