Împreună cu mazărea, fasolea verde introdusă regulat în dieta alimentară contribuie la eliminarea radicalilor liberi, reglează procesele digestive și previne apariția mai multor tipuri de boli de inimă.
Notă: Informațiile din acest articol nu înlocuiesc sfaturile unui medic specialist. Vă recomandăm, înainte de a încerca orice tratament, să consultați medicul și să urmați indicațiile acestuia.
Cuprins:
Informații despre fasole verde
Tecile de fasole verde sau galbenă au un conținut scăzut de calorii, sunt bogate în nutrienți esențiali pentru sănătate precum fibre, proteine, calciu și fier. Boabele fasolei sunt cunoscute și sub denumirea de Phaseolus vulgaris și sunt printre cele mai cunoscute și consumate legume din întreaga lume într-o varietate de rețete cu fasole boabe.
Este leguma cu un număr redus de calorii, grăsimi și nu conține colesterol. De asemenea, are un conținut ridicat de fibre, proteine, potasiu, cupru, siliciu, calciu, vitamina A, C, K, B6 și acid folic.
Valori nutriționale pentru 100 de grame de fasole verde
- Calorii – 31 gr;
- Glucide – 7,1 gr;
- Proteine – 1 gr;
- Grăsimi – 0,1 gr;
- Fibre – 3 gr;
- Sare – 0 g3;
- Zahăr – 0 g3.
Proprietăți – fasole verde
- Antiinflamatoare;
- Antioxidante;
- Antivirale;
- Antitoxică;
- Antitumoral;
- Antifungice;
- Diuretice;
- Depurative;
- Bun pentru hipertensiune arterială;
- Bun pentru ateroscleroză;
- Previne accidente vasculare cerebrale;
- Previne apariția infecțiilor bacteriene.
Fasole verde – beneficii
Sursă de energie pentru creier
Fasolea verde are un conținut ridicat de carbohidrați complecși, cu un indice glicemic foarte mic, care oferă energie pe o perioadă îndelungată creierului, mușchilor șii întregului organism.
Fasolea scade nivelul colesterolului rău
Pentru că este săracă în calorii, fasolea verde reduce nivelul colesterolului din sânge, dar îi furnizează organismului proteinele de care are nevoie pentru a funcționa în parametrii normali. Fierul din compoziția legumei ajută la întărirea imunității și a musculaturii.
Reglează nivelul glicemiei
Fasolea este bogată în fibre vegetale și împiedică absorbția zaharurilor și reduce secreția de insulină. Consumată în salată sau în orice rețete cu fasole, leguminoasa este un adjuvant natural în curele alimentare.
Previne apariția osteoporozei
Vitaminele din compoziția fasolei împiedică pierderile de calciu din oase, combătând astfel osteoporozei, dar și efectele convalescenței.
Recomandat în curele de slăbire
Fasolea verde se digeră foarte ușor și îmbunătățește sistemul digestiv astfel încât să nu simți o greutate în stomac după masă. Este o leguminoasă eficientă în curele de slăbire, deoarece este săracă în calorii. O porție de 125 de grame de fasole verde gătită nu depășește 43 de calorii.
Consumul de fasole verde este sursă de:
- Vitamina B2 și B6;
- Vitamina C;
- Vitamina K;
- Sursă de fier;
- Sursă de magneziu;
- Sursă de fibre.
Alte beneficii ale consumului de fasole
- Previne cancerul;
- Reduce bolile de inimă;
- Gestionează diabetul zaharat;
- Menține sănătatea oculară;
- Previne problemele gastrointestinale;
- Combate anemia și astenia;
- Previne procesul de îmbătrânire;
- Reduce și stabilizează tensiunea arterială.
Contraindicații
Fasolea verde trebuie consumată cu moderație, în caz contrar, un consum în exces poate cauza probleme gastrointestinale și digestive.
Sursă foto: Shutterstock.com
Vezi rezultatele alegerilor prezidențiale – turul 1 și află când este turul al doilea al votului pentru președinție!
Costica2023 • 17.12.2023, 14:27
Este important să fie consumată în mod moderat și să fie inclusă într-o varietate de mâncăruri pentru a beneficia de întreaga gamă de nutrienți pe care o oferă
Costica2023 • 17.12.2023, 14:27
În general, fasolea verde este o sursă sănătoasă de nutrienți și poate fi parte a unei diete echilibrate și sănătoase
Costica2023 • 17.12.2023, 14:26
Fasolea verde este o legumă sănătoasă și hrănitoare, bogată în substanțe nutritive esențiale și beneficii pentru sănătate