Costuri aproximative ingrediente: orez- 0,50 lei, ceapă- 0,50 lei, ciuperci: 3 lei, ulei- 0,50 lei, sare, piper- 0,50 lei, sos roşii: 0,50 lei, verdeaţă: 0,50 lei, morcov: 0,50 lei, țelină: 1 leu, frunze de viță: 2 lei. Total= 9,50 lei
Sărmăluţe cu orez
Ingrediente: 500 g ciuperci, un pahar de orez, un morcov, o ţelină, o ceapă, 3 linguri suc de roşii, 3 linguri de ulei, 40-50 de frunze de viță congelate, pătrunjel, sare, piper
Preparare: se curăță ceapa, morcovul şi ţelina şi se rad pe răzătoarea cu ochiuri mari. Toate se pun la călit cu puţin ulei. Se adaugă un pahar de orez şi se căleşte amestecul cam 10 minute. Se curată şi se taie cubuleţe ciupercile şi se adaugă la călit. După ce s-au călit bine toate se mai fierb aproximativ 10 minute amestecând continuu, fără a pune apă fiindcă ciupercile au destulă. Acum se adaugă sare, piper, pătrunjel şi mărar tocate mărunt, după gust. Se opăresc frunzele de viță timp de câteva minute: se pune apă la fiert într-un vas, când a început să fiarbă se adaugă frunzele de viță şi se lasă să dea în câteva clocote. Apoi se înfăşoară sarmalele: se ia câte o lingură din amestec, se aşază pe câte o frunză de viță după care se rulează frunza astfel încât să acopere întreagă porţie de amestec şi se strânge frunza de viță din laterale spre interior pentru a se împiedica desfăşurarea sarmalelor. Pe fundul unei cratiţe se pun frunze de viță, peste care se aşază sarmalele. Se amestecă 2 linguri de suc de roşii cu apă şi se adaugă peste sarmale cât să le acopere. Se introduc la cuptor timp de 45 de minute. Ies niște sărmăluţe cu orez în foi de viță delicioase care pot fi mâncate și în post.
Vezi rezultate exit poll alegeri parlamentare 2024 și urmărește rezultatele alegerilor pentru Parlamentul României!