MENIU CAUTĂ
15 Oct. 2012 14:16 , de Rodica Dirzu

Schimbările bruşte de vreme scad imunitatea

Distribuie

De mâine, meteorologii anunţă o creştere importantă a temperaturii, care poate ajunge până la 28 de grade. Această modificare poate produce multe neplăceri sănătăţii noastre.
-  cel mai afectat va fi metabolismul.
- de asemenea, pot apărea probleme respiratorii, afecţiuni pulmonare sau astm. Sistemul imunitar suferă şi se pot instala rapid viroze respiratorii.
- alte probleme sunt alergiile, stresul şi despresiile.
- cei care suferă de boli cardiovasculare se pot confrunta cu agravarea simptomelor. Dacă suferi de hipertensiune, există chiar riscul unui atac de cord. Explicaţia este legată de faptul că medicamentele luate pentru scăderea tensiunii pot interacţiona cu schimbările bruşte de temperatură, când scade sau creşte şi presiunea atmosferică.
-  durerile reumatice se accentuează mai ales dacă boala este cronică.
- oboseala şi durerile de cap sunt şi ele prezente şi pot provoca ameţeli sau insomnii.
-  fumătorii sunt cei mai afectaţi, fiindcă sistemul lor imunitar e scăzut şi fluctuaţiile de temperatură îi fac mai vulnerabili la viroze respiratorii sau chiar la gripă.

Ce este meteosensibilitatea

Sensibilitatea crescută la schimbările meteorologice bruşte, numită meteosensibilitate, afectează mai ales persoanele care stau mult în spaţii închise. Lipsa contactului cu aerul şi cu transformările vremii scade capacitatea organismului de adaptare. Aceşti oameni simt din timp schimbările, fiindcă astfel le sunt activate diverse simptome ale bolilor de care suferă, cum ar fi reumatismul.

Ce poţi face ca să treci cu bine peste neplăceri

În astfel de situaţii este important să consumăm cât mai multe fructe şi legume, bogate în vitamine şi minerale, lactate şi grăsimi vegetale. Toate acestea ne întăresc sistemul imunitar şi ţin bolile la distanţă. Alte metode: odihnă, lecturi uşoare şi reconfortante, ceaiuri calmante (de sunătoare, mai ales), masaje de relaxare, plimbări în aer liber.

Comentarii