De Iulian Budușan,

Muzeul Naţional de Arta al României şi Muzeul Colecţiilor de Artă se redeschid pentru public începând de miercuri, cu respectarea măsurilor de siguranţă impuse de starea de alertă instituită ca urmare a epidemiei cu noul coronavirus, accesul fiind permis în grupuri de maximum trei persoane, la un interval de cinci minute.

Potrivit unui anunţ postat luni pe site-ul MNAR, programul temporar de vizitare va fi de miercuri până duminica, în intervalul orar 11,00 – 17,00, publicul având acces în Galeria de Artă Europeană şi Galeria Naţională de la sediul central, precum şi la Muzeul Colecţiilor de Artă.

Accesul în galeriile cu expunere permanentă se va face pentru sediul central, prin porţile A1 şi A4 – folosind fluxuri separate pe sensurile de intrare/ieşire, iar pentru Muzeul Colecţiilor de Artă accesul se face prin corpul B, iar ieşirea prin corpul A

  • accesul persoanelor se va face prin zonele de dezinfectare de la intrările marcate;
  • accesul este permis în grupuri de maximum trei persoane (exceptate sunt familiile cu doi sau mai mulţi copii);
  • accesul grupurilor se face la un interval de 5 minute;
  • se permite accesul vizitatorilor numai în condiţiile purtării obligatorii a măştii individuale şi după verificarea temperaturii de către reprezentantul muzeului, iar nerespectarea acestor prevederi conduce la refuzarea accesului;
  • curţile muzeelor se vor folosi drept spaţiu de aşteptare pentru vizitatori;
  • nu se vor organiza vernisaje, vizite ghidate şi programe educative pe perioada pandemiei;
  • căile de acces, precum şi sensul de circulaţie în interior sunt diferenţiate conform semnalizărilor de separare a fluxurilor: intrare/ieşire, iar vizitatorii sunt rugată urmărească săgeţile de sens şi instrucţiunile personalului.
Citeşte şi:

POVEȘTI DIN BUCUREȘTI | Tirbușoane și fiare de călcat. Cu zecile de mii!

PORȚIA DE CARTE / Sicilia nemachiată și pinguini apolodorici

Recomandări culturale online. Ce au în comun antologia Izolare, un concert Nicu Alifantis și spectacolul de teatru Romacen

La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
GSP.RO
La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
Horoscop 2 iunie 2020. Racii atrag bunăvoință din partea celor din jur, Fecioarele au accesul limitat la anumite plăceri.
HOROSCOP
Horoscop 2 iunie 2020. Racii atrag bunăvoință din partea celor din jur, Fecioarele au accesul limitat la anumite plăceri.