De Camelia Diaconu,

Sezonul de toamnă începe odată cu echinocțiul de toamnă 2019 – luni, 23 septembrie, ora 10:50

Echinocțiul are loc de două ori pe an. Primul este echinocțiu de primăvară și este atunci când Soarele traversează ecuatorul ceresc și trece din emisfera cerească sudică în emisfera nordică, în jurul datei de 21 martie și echinocțiu de toamnă, atunci când Soarele traversează ecuatorul ceresc și trece din emisfera nordică în emisfera sudică, în jurul datei de 23 septembrie.

  • Punctul de intersecție a eclipticii cu ecuatorul ceresc poartă denumirea de punctul vernal. Acesta este folosit pentru definirea coordonatelor astronomice ecuatoriale.
  • Punctul echinocțiului de toamnă este denumit și punct autumnal.

Echinocțiu de toamnă reprezintă în mod oficial sfârșitul verii și trecerea la sezonul de toamnă

Echinocțiu toamnă 2019
Echinocțiul toamnă 2019

Ce se întâmplă la echinocțiu de toamnă 2019?

Ca în fiecare an, la începutul ultimei decade a lunii septembrie, are loc echinocțiu de toamnă. De acum începe sezonul de toamnă. După data de 23 septembrie zilele devin mai scurte și nopțile mai lungi, iar asta durează până la solstitiul de iarna, în jurul datei de 22 decembrie.

În ziua echinocțiului de toamnă soarele va răsări și va apune chiar în punctele cardinale Est și Vest. În zona Polului Nord, de acum începe noaptea polară, iar în zona Polului Sud, Soarele stă deasupra orizontului pentru 6 luni, până când începe echinocțiul de primăvară.

Încă două cazuri de coronavirus confirmate în România. Anunțul oficial
Recomandări

Încă două cazuri de coronavirus confirmate în România. Anunțul oficial

 

În emisfera sudică a Pământului, data de 22 septembrie simbolizează începutul primăverii.

Echinocțiu de toamnă - 23 septembrie - 2019
Echinocțiu de toamnă – 23 septembrie – 2019

Echinocțiu de toamnă 2019 – obiceiuri și tradiții

Ce nu este bine să faci în ziua în care începe sezonul de toamnă

  • Se spune că în ziua echinocțiului de toamnă, în calendarul popular se păstrează amintirea celebrării unui străvechi început de an. Obiceiurile și tradițiile sunt concentrate în jurul zilei Crucii. Cu această ocazie, se aduc la biserică flori și se împodobește crucea.
  • Florile și frunzele de pe cruce se spune că sunt bune de leac, vindecă durerile de cap, durerile de dinți.
  • De asemenea, în ziua în care începe sezonul de toamnă, la biserică se duc prune, care după ce sunt sfințite, se pot păstra timp îndelungat și pot vindeca bubele.
  • Echinocțiul de toamnă este legat și de încheierea muncilor agricole și de sărbătorirea recoltelor. Acum se iau ultimele recolte și se fac provizii pentru sezonul rece.
  • Tot în ziua în care începe sezonul de toamnă se face și primul must din struguri, se bat nuciii, se adună gutuile și merele.
  • Tradiția spune că ultimele fructe din pom trebuie lăsate pentru Mama Natură.
  • Acum, de echinocțiu de toamnă, tradiția spune că este perioada ideală pentru a ne face planuri și pentru a ne regenera, precum natura.

Citeşte şi:

Ziua Păcii – ziua dedicată absenței războiului și a violenței

Ziua Soarelui – cea mai lungă zi din an, solstițiul de vară

Când este echinocțiul de primăvară în 2020. Momentul în care ziua și noaptea vor fi egale

În noaptea aceasta am trecut la ora de iarnă 2019. Cum ne afectează schimbarea

Dan Puric: "Am făcut o conferință ca să ajut o fată care era oarbă. Am strâns 6.000 de euro, biserica vreo 4.000. Și i-am dat un telefon. «Băi Gigi, te rog din suflet, are nevoie de celule stem» Reacția lui Becali
GSP.RO

Dan Puric: "Am făcut o conferință ca să ajut o fată care era oarbă. Am strâns 6.000 de euro, biserica vreo 4.000. Și i-am dat un telefon. «Băi Gigi, te rog din suflet, are nevoie de celule stem» Reacția lui Becali

Horoscop 28 februarie 2020. Balanțele fac planuri amănunțite
HOROSCOP

Horoscop 28 februarie 2020. Balanțele fac planuri amănunțite