MENIU CAUTĂ
23 Mar. 2015 09:20

Staţiunea Mamaia, capitala europeană a maratoniştilor

Distribuie

 
În celebra stațiune de pe litoralul românesc va avea Maratonul Nisipului primul și singurul eveniment sportiv de acest gen din Europa care se organizează pe nisip. În competiţie s-au înscris deja  sute de persoane, atât din România, cât și din străinătate.
Peste 300 de atleți amatori și profesioniști se vor alinia la start, din fața sediului Radio Constanța/Radio Vacanța, și vor alerga 42,195 km (2 bucle), 21 km (o buclă) sau 10 km (1/2 bucle). Punctul intermediar de întoarcere este la o distanță de 10,5 km față de linia de start, pe plaja din dreptul Taberei de copii Năvodari, iar maratoniști vor parcurge acest traseu de două ori, în comparație cu semi-maratoniștii, care vor alerga o singură buclă.

Evenimentul de la malul mării conține cursa ”Family Run”, de aproximativ 1 km (pe faleza din stațiunea Mamaia), care se adresează părinților și copiilor și care are menirea de a-i aduce  pe aceștia mai aproape de sport. Totodată, încasările acestei curse vor fi direcționate către o organizație locală care are ca scop sprijinirea copiilor cu deficiențe de autism.
Sponsorii evenimentului au pregătit, atât pentru participanții la cursa Family Run, cât și pentru cei înscriși la cele trei probe competitive, premii substanțiale în bani, echipamente  sportive și alte premii surpriză. Valoarea totală a premiilor ajunge la aproximativ 20.000 de lei.

Comentarii