MENIU CAUTĂ
23 Ian. 2017 23:30

Supă cremă de sfeclă roşie cu doar 7,50 lei. Libertatea te ajută să găteşti ieftin şi bun

Distribuie

Nu stai prea bine cu banii, eşti înainte de salariu sau pur şi simplu vrei să faci economie dar să mănânci ceva bun şi hrănitor. Noi te ajutăm. Vei găsi în fiecare zi, de luni până vineri, câte o reţetă ieftină. Cu mai puţin de 10 lei poţi găti feluri de mâncare delicioase. Astăzi, supă cremă de sfeclă roşie cu doar 7,50 lei.

 

Costuri aproximative ingrediente: sfeclă roșie: 3 lei, ceapă: 0,50 lei, morcov: 0,50 lei, sare, piper: 0,50 lei, cartofi: 0,50 lei, ulei: 0,50 lei, dafin: 0,50, hrean: 0,50 lei, ketchup: 0,50 lei, mărar: 0,50 lei. Total: 7,50 lei

 

Ingrediente: 4 sfecle medii (500 g), un cartof mediu, un morcov, o ceapă, 800 ml apă, o lingură ketchup, 1/2 linguriță hrean ras, sare, piper, o frunză de dafin, 2 linguri ulei, mărar

Preparare: se curăță sfecala roșie, morcovul și cartoful și le taie în cuburi, nu prea mari. Apoi, se călește ceapa tocata fin, împreună cu restul legumelor, timp 3 minute, amestecând continuu. Se adaugă apa, piper, sare si dafin. Când legumele sunt fierte se pune hreanul și se mai fierbe supa 1-2 minute. Se ia de pe foc, se scoate frunza de dafin și se pasează legumele cu jumătate din lichidul în care au fiert. Se adaugă treptat lichid, în funcție de consistența dorită a supei. Se decorează cu mărar proaspăt.

Citește și: Ce proprietăți are sfecla roșie? Află care sunt beneficiile ei pentru sănătate

Citește mai multe despre reteta ieftina, sfecla și supă cremă pe Libertatea.

Comentarii