MENIU CAUTĂ

Care sunt ţările cu cea mai mare speranţă de viaţă sănătoasă și cine se află la polul opus

Distribuie

Un studiu realizat de The Institute for Health Metrics and Evaluation (IHME) de la Universitatea din Washington și publicat de revista The Lancet, joi, 8 noiembrie, indică doar trei ţări ai căror locuitori au cea mai mare speranţă de a trăi mai mulţi ani în condiţii de sănătate: Singapore, Japonia şi Spania.

Astfel, speranţa unei vieţi sănătoase este de 74,2 ani în Singapore; de 73,1 ani în Japonia şi 72,1 ani în Spania, în timp ce la polul opus, adică ţările cu cea mai mică speranţă de viaţă sănătoasă, se află Republica Centrafricană (44,8 ani), Lesoto (47 ani) şi Sudanul de Sud (50,6 ani).

Studiul arată, totodată, că bărbaţii sunt mai predispuşi decât femeile să fie afectaţi de boli netransmisibile, precum atacurile de cord şi accidentele cerebrale.

Cercetătorii au determinat şi că unele cauze care au provocat moartea a peste 1 milion de persoane în lume în 2017, printre care bolile coronariene, infecţiile respiratorii, diareea acută, accidentele de trafic şi bolile cronice pulmonare. Iată principalii factori care ne influențează calitatea vieții.

În analiza privind incidenţa problemelor de sănătate în lume, studiul relevă că cea mai mare proporţie a personalului medical la dispoziţia populaţiei se află în Cuba, Qatar şi în marea parte a ţărilor europene, în timp ce mai mică proporţie se înregistrează în Africa subsahariană, precizează Agerpres.

FOTO – EPA


Citește și… VIDEO/ Turneul din SUA anunțat cu surle și trâmbițe de Adi Sînă se desfășoară… în restaurante!


 

Citește mai multe despre Japonia, Singapore și Spania pe Libertatea.

Comentarii