MENIU CAUTĂ

Principalii factori care ne influențează calitatea vieții

Distribuie

Calitatea vieții depinde de calitatea somnului. Dacă dormi bine, atunci lucrezi bine! Te-ai gândit vreodată cât de important este să ai un pat de calitate în dormitor? Acesta este elementul principal în camera în care dormi. Patul este simbolul odihnei confortabile și al somnului bun, profund și sănătos.

Un alt lucru important pentru somn este lenjeria de pat. Somnul depinde de calitatea acesteia. Experții spun că pentru a dormi bine, corpul trebuie să fie cât mai liber și să se simtă cât mai confortabil posibil. Acest lucru se poate realiza și prin folosirea unei lenjerii de pat de calitate, realizată din fibre naturale. Poți alege lenjeria potrivită urmărind selecția de lenjerii de pat de pe CumparaMisim.ro care oferă o gamă variată de produse de lux, din materiale de cea mai bună calitate.

Oricine știe că bumbacul este cel mai bun material, este regele textilelor. Cea mai bună alegere din punct de vedere preț-calitate este lenjeria de pat din bumbac 100%. Bumbacul lasă pielea să respire, este plăcut la atingere, nu produce alergii și este un material rezistent în timp.

Un alt material natural foarte apreciat este inul, care se remarcă prin rezistență, stabilitate și confort. Unii oameni preferă lenjeria din viscoză pentru că se aseamănă puțin la aspect cu mătasea. Totuși dacă vor să aibă lux în camera în care dorm, trebuie să cumpere o lenjerie din bumbac satinat sau din mătase naturală.

Calitatea vieții depinde de satisfacția față de viață, față de familie, față de serviciu, față de starea de sănătate.

Modul cum gândești are un rol important asupra stării interioare. Prin intermediul gândurilor din mintea ta interpretezi faptele și apreciezi evenimentele care apar în viața ta. Uneori gândurile negative se înfiripă în mintea ta și te bulversează, încât îți creează senzația că nu mai poți scăpa de ele deși ai vrea. Pentru a interpreta altfel realitatea și a avea o stare mai bună, trebuie să transformi gândurile negative în gânduri pozitive, sau mai bine spus să le preschimbi în gânduri realiste.

Calitatea vieții depinde de modul cum vezi lucrurile.

Subiectivismul ne influențează perspectiva pe care o avem asupra vieții. Pe mulți ne sperie faptul că totul este supus pieirii, că trebuie să conștientizăm și realitatea morții. Ne punem întrebări despre viață și despre sensul vieții și ne construim o părere personală și astfel găsim direcții pe care să mergem, pe acest drum, numit viață. Sperăm la mai bine, ne fixăm linii directoare personale uneori prea simple sau din contra, prea riguroase.

Ideea de fericire poate uneori să devină simplă, banală, pentru că se spune că aparține lumii spirituale. Unii dintre noi am ajuns să credem că nevoile noastre existențiale implică și armonia cu noi înșine, alții caută toată viața pacea ideală.

Pentru a fi fericiți trebuie să fim conștienți de momentele de fericire, de lucrurile care ne hrănesc spiritual, de norocul pe care îl aveam pentru că am întâlnit persoane frumoase de-a lungul vieții, de momentele magice pe care le-am trăit câteodată în viață, etc. Trebuie să căutăm frânturi de fericire care adunate, puse cap la cap, alcătuiesc adevărata fericire.

Calitatea vieții depinde de echilibrul interior, de modul cum reușești să te relaxezi, să scapi de stres și de situațiile tensionate.

Trebuie să te detașezi de stresul care îți face rău, de enervarea care te obosește, de gândurile negative din mintea ta. Prea multe sentimente, emoții și gânduri nepotrivite te pot consuma și te pot face să te simți blocat. Prin concentrare te poți relaxa și te poți calma, astfel încât starea ta să redevină una confortabilă.

Pentru a te relaxa trebuie să respiri adânc, lent, să te concentrezi pe tăcerea din tine, să-ți asculți corpul, să elimini toate gândurile negative. Nu trebuie să te mai gândești la motivele pentru care esti furios și supărat, la ce te-a enervat, la cui îi porți ranchiună, la insulte sau alte lucruri negative. Ideea este să elimini stresul, anxietatea, tensiunile, nervozitatea, să eviți reacțiile care pot avea efect iremediabil.

Trebuie să-ți cunoști fricile, angoase, neliniștile, și să găsești soluții pozitive pentru a lupta cu aceste temeri. Probabil și tu ca toți oamenii ai uneori stări de apatie, depresie și anxietate. Emoțiile negative creează astfel de stări mentale și mai ales emoțiile care nu sunt exteriorizate. Emoțiile care apar în interiorul oamenilor – frica, invidia, gelozia și altele – duc la scăderea energiei și la o stare interioară rea.

Toată lumea are probleme pentru că în viață apar decepții, apar situații enervante, apar frustrări, care ne afectează, dar contează foarte mult modul cum reacționăm și cum lăsăm aceste probleme să ne modeleze viața.

Trebuie să știm să revenim cu picioarele pe pământ, să luptăm cu valurile vieții. Nu suntem perfecți și nimic nu este veșnic, la fel cum foarte adevărat este și faptul că totul se schimbă și nimic nu durează veșnic.

Comentarii