MENIU CAUTĂ
14 Mai. 2017 20:03

Testul online care îți spune dacă faci cancer de colon. Durează doar cinci minute

Distribuie

Testul online care îți spune dacă faci cancer de colon. Cancerul reprezintă a doua mare cauză de decese, în Marea Britanie, unde una din trei persoane este diagnosticata cu cancer, iar una din patru moare din cauza acestei boli. Cancerul de colon este a patra cauză de deces. 

Însă, acum, un renumit medic de la Clinica Cleveland, Dr. Carol Burke, presedinte al Colegiului American de Gastroenterologie și a dezvoltat un instrument online, cu ajutorul căruia vrea să prevină eventuale îmbolnăviri și decese din cauza acestei boli. Este un test care durează cinci minute și evaluează probabilitatea de a dezvolta această boala potențial letală, potrivit dailymail.co.uk.

Cercetarea, care a analizat 27.000 de răspunsuri din întreaga lume, evidențiază rolul factorilor de risc modificabili, cum ar fi dieta și stilul de viață. „Cancerul de colon este o boala care poate fi prevenita', pe asta s-a  bazează Dr. Carol Burke.  Persoanele care au făcut sport, au urmat o dietă sănătoasă și nu au fumat au fost mai puțin predispuse la aceasta cumplită boală, potrivit unui sondaj recent. Cercetarea, care a analizat 27.000 de răspunsuri din întreaga lume, evidențiază rolul factorilor de risc modificabili, cum ar fi dieta și stilul de viață.

Testul online care îți spune dacă faci cancer de colon. Efectuarea testului online durează doar cinci minute

După ce răspundeți la întrebări, inclusiv despre diet dumneavoastră, nivelurile de activitate și istoricul familial al bolii, testele indică faptul că riscul este scăzut, mediu sau ridicat de apariție a cancerului.

Testul online vă întreabă vârsta, sexul, etnia, înălțimea, greutatea, factorii alimentari, istoricul fumatului, activitatea fizică, antecedentele personale și antecedentele familiale ale cancerului intestinal sau polipi și aderarea la screening.

După finalizarea sondajului de cinci minute, participanții primesc un scor de risc pentru cancerul de colon și o recomandare de screening personalizată.

De asemenea, primiți un arbore genealogic care arată rudele raportate a fi afectate de cancer colorectal sau polipi. Vă indică vârsta la care să începeți să faceți screening-ul și cât de frecvent ar trebui să-l faceți.

Până acum, s-a constatat faptul că mai puțin de 10% dintre respondenți au declarat că au mâncat cinci sau mai multe porții de fructe, legume și cereale pe zi și doar aproximativ 25% au efectuat cel puțin 30 de minute de exerciții de patru ori pe săptămână.

Ei au descoperit, de asemenea, că numai 36% dintre respondenți au fost la curent cu screening-ul colorectal actual.

Cercetatorii subliniază faptul că până la 85 la sută din cazurile de cancer colorectal ar putea fi prevenite sau tratate cu succes în cazul in care cei care sunt eligibili pentru screening-ul l-ar și efectua.

Și jumătate din toate cazurile de cancer intestinal din Marea Britanie ar putea fi prevenite printr-o greutate sănătoasă, să mănânce bine și să fie fizic activi, potrivit World Cancer Research Fund.

Pe de altă parte, și un test de sânge poate detecta cancerul de colon. Vezi cum e posibil!

Iată și Leguma care previne cancerul de colon. Este bogată şi în potasiu,acid folic, betacaroten, vitamina K şi vitamina B6, chiar dacă foarte mulţi blamează această legumă din cauza mirosului şi a tulburărilor digestive pe care le provoacă.

FĂ-ȚI ȘI TU TESTUL ONLINE DE CINCI MINUTE, AICI!

Comentarii