Mergi direct la conținut »
Un american a avut simptomele unui om drogat, după ce a mâncat ardei iute

Un american a avut simptomele unui om drogat, după ce a mâncat ardei iute. Mai precis, a mâncat "Carolina Reaper", unul dintre cei mai iuţi ardei din lume, la o competiţie de gen.

La scurt timp după ce a mâncat din ardeiul iute, însă, a început să simtă dureri intense în gât şi migrene, iar durererile au devenit atât de puternice încât a mers la spital, precizează Antena 3.

Medicii au descoperit că mai multe artere din creierul omului erau subţiate şi suferea de sindromul vasoconstricţiei cerebrale reversibile. Până acum, această afecţiune fusese depistată doar la persoane care consumaseră droguri.

Ardeiul iute produce o senzaţie de arsură la nivelul pielii şi mucoaselor, inclusiv în interiorul gurii. Poate deveni repede intolerabil, provocând chiar apariţia de vezicule la nivelul buzelor şi limbii. Abia după o săptămână, bărbatul a scăpat de dureri.

Și totuși… ce se întâmplă în corpul tău atunci când mănânci un ardei iute! (VIDEO)

Beneficiile pe care le are consumul de ardei iute sunt deja cunoscute, ştiindu-se că stimulează circulaţia şi creşte temperatura corpului. Dar ce se întâmplă mai exact în corpul tău atunci când mănânci alimente picante?

Potrivit oamenilor de ştiinţă, ardeiul iute conţine o substanţă activă numită capsaicina, care are efect antioxidant şi anti-inflamator, luptând împotriva obezităţii şi a cancerului.

Cercetătorii au arătat şi că persoanele care au mâncat aproape zilnic alimente picante şi iuţi au trăit mai mult şi s-au îmbolnăvit mai rar de afecţiuni grave sau fatale.

FOTO – Pixabay.comCITEȘTE ȘI… Peste 112.000 de români, victime ale scurgerii de date de la Facebook către Cambridge AnalyticaClose
Închide
  Close