Salvează articol
Detoxificare. Ajută la curăţarea sângelui, a ficatului şi a rinichilor datorită conţinutului important de vitamine, minerale şi acizi esenţiali.
Rinită şi astm alergic. Datorită substanţelor antihistaminice, antiasmatice şi antiinflamatoare pe care le conţin, sunt un remediu excelent pentru tratarea rinitei şi a astmului alergic. Mai mult, urzicile decongestionează căile respiratorii, uşurează respiraţia şi reduc mâncărimile. Pentru tratarea acestor alergii se poate folosi pulberea de urzică. Aceasta se administrează de 3 ori pe zi, câte o linguriţă, timp de 3 săptămâni.
Tensiune. Ceaiul de urzică ajută la subţierea sângelui , scăzând tensiunea arterială şi mărind fluxul sangvin. În plus, poate fi folosit şi contra tromboflebitei şi a trombozelor.
Anemie. Fiind extrem de bogate în vitamina C şi fier, urzicile tratează anemia.
Hemoragii. Datorită conţinutului lor bogat în vitamina K, ajută la coagularea sângelui. Opresc hemoragiile provocate de răni, dar şi pe cele nazale.
Cistită şi nefrită. Urzicile au efect benefic şi asupra aparatului urinar şi a infecţiilor acestuia. De asemenea, preparatele pe bază de urzici scad inflamaţia rinichilor, a căilor urinare, reduc usturimile şi durerile. Se administrează tinctură de urzică în cure de câte 30 de zile. Se iau 5 linguriţe pe zi, diluate cu apă. De asemenea, urzicile au efect diuretic, ajutând la eliminarea acidului uric şi a bacteriilor care cauzează infecţiile tractului urinar şi care produc pietre la rinichi.
Hemoroizi. Urzicile au proprietăţi astringente şi antiinflamatorii, ajutând astfel la calmarea durerilor provocate de hemoroizi şi tonifiind peretele venos.
Reumatism. Prin cantitatea mare de minerale şi prin efectul antiinflamator, urzicile reduc durerile cauzate de artrită şi reumatism (se aplică o pastă din urzici fierte, timp de jumătate de oră pe zona dureroasă).
Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.