Cura cu usturoi se recomandă pentru stabilizarea tensiunii arteriale. În plus, determină scăderea colesterolului din sânge şi previne ateroscleroza şi cancerul căilor digestive. Are şi acţiune antihemoragică. Puternic antibacterian, este indicat atât în afecţiuni respiratorii (bronşite cronice, rinite, gripă, efizem pulmonar, tuse spastică sau convulsivă, astm bronşic, răguşeală, guturai), cât şi în cazuri de diaree infecţioasă. Usturoiul este bun şi dacă aveţi o bilă leneşă, probleme cu digestia, pietre la rinichi, gută, reumatism, dezechilibre endocrine sau parodontoză.
Există şi sub formă de capsule
Se poate consuma ca atare, în mâncare, sau poate fi preparat ca mujdei. Există şi capsule cu extract de usturoi, iar astfel puteţi evita problema respiraţiei urât mirositoare. O altă metodă de administrare fără a avea neajunsul mirosului neplăcut este următoarea: se curăţă un căţel de usturoi şi se taie foarte mărunt, apoi se înghite cu un pahar cu apă.
Iată contraindicaţiile:
Nu este bine să consumaţi usturoi dacă aveţi arsuri la stomac, tuse seacă sau sangvinolentă. Celor care prezintă sensibilitate gastrică le poate provoca neplăceri, cum ar fi inapetenţă temporară, indigestie, senzaţie de vomă. Mamele care alăptează nu trebuie să mănânce usturoi, pentru că gustul se va transmite şi în lapte.
Dacă vreţi să aflaţi mai multe despre beneficiile usturoiului, căutaţi, azi, la chioşcuri, Libertatea pentru femei.