Dar a prins atât de bine, încât a devenit sloganul de facto al lui Bill Clinton.

Acum putem parafraza că „it’s the reality, stupid”! Uniți în cuget și-n simțiri, democrații americani și suporterii lor din întreaga lume, inclusiv România, au ignorat cu brio realitatea.

Republicanul Donald Trump a învins-o pe democrata Kamala Harris, în ciuda sprijinului pe care aceasta l-a avut din partea presei mainstream, a Hollywoodului, a vedetelor, a oengiștilor din cauză că a ignorat realitatea.

Economia și inflația

Iar realitatea este că în mandatul lui Joe Biden, în care Kamala Harris este vicepreședinte, au fost promovate politici inflaționiste, iar asta a dus la scumpiri masive.

Banii fără muncă aruncați din elicopter se văd imediat în prețuri.

În plus, invadarea Ucrainei de către Vladimir Putin a dus la creșteri puternice de prețuri pentru petrol, gaze, mărfuri, care în final au dus la scumpiri la benzină și mâncare, plus imobiliare. Inflația a ajuns la cel mai mare nivel din ultimii 40 de ani.

Mai departe, acest lucru a dus la dobânzi-record pentru cei cu credite, ceea ce înseamnă noi suferințe când trebuie să plătești rate umflate.

Nu ataci corporațiile, ci rezolvi cauza de bază

Dar administrația democrată s-a preocupat mai mult să critice corporațiile, Biden afirmând că „Exxon a făcut mai mulți bani ca Dumnezeu”, în timp ce Kamala Harris a atacat companiile din industria alimentară.

Anularea alegerilor prezidențiale din România, în presa de la Moscova: „Decizie luată după ce candidatul prorus câștigase primul tur, iar renumărarea voturilor îi confirmase victoria”
Recomandări
Anularea alegerilor prezidențiale din România, în presa de la Moscova: „Decizie luată după ce candidatul prorus câștigase primul tur, iar renumărarea voturilor îi confirmase victoria”

Nu s-au preocupat să rezolve cauzele, astfel încât prețurile să scadă natural, respectiv creșterea producției de petrol sau scăderea prețului electricității prin politici echilibrate.

Și nu au făcut asta din motive ideologice, democrații dorind trecerea de la petrol la energie regenerabilă.

Numai că aceasta e mai scumpă, iar tranziția necesită investiții masive, ceea ce afectează mai departe atât companiile, cât și clienții. Iar aceștia din urmă nu vor să plătească facturi mari.

Mâncarea și benzina

Conform Reuters, aproximativ 31% dintre alegători au declarat că economia a fost principala lor problemă, situându-se pe locul al doilea după cei 35% care au declarat că starea democrației a contat cel mai mult pentru ei, conform sondajelor naționale realizate de Edison Research.

Iar alegătorii care au identificat economia ca fiind principala lor preocupare au votat în majoritate covârșitoare pentru Trump în detrimentul lui Harris – 79% la 20%.

Imigrația ilegală

A doua problemă o constituie marota democrată cu imigrația. Oamenii pur și simplu nu vor imigranți ilegali. Sub nicio formă. Ai trecut granița ilegal, ai făcut o infracțiune, nu ai ce căuta acolo!

Nu doar în America, același lucru fiind valabil și în Europa.

Klaus Iohannis, după anularea alegerilor prezidențiale: „Am primit semnale, la început doar telefonice, de la servicii, că anumite lucruri sunt ciudate”
Recomandări
Klaus Iohannis, după anularea alegerilor prezidențiale: „Am primit semnale, la început doar telefonice, de la servicii, că anumite lucruri sunt ciudate”

Occidentul nu poate fi „mama răniților” de pe toată planeta. Nu poți să iei milioane de imigranți anual nici dacă ai vrea: nu suportă infrastructura și nu e nici corect față de cetățenii tăi de acasă.

Cu toate astea, Statele Unite primesc anual peste un milion de imigranți. Conform Pew Research Center populația americană născută în străinătate a fost de 47,8 milioane de oameni, în urcare cu 1,6 milioane față de anul anterior.

Concomitent, conform Centrului pentru Studiul Migrației, populația fără acte din America este de 11,7 milioane, adică o cincime din migranți.

Având în vedere că întreaga populație a SUA este de 330 de milioane de oameni, să ai aproape 50 de milioane de străini în țară înseamnă 14,5% din total. Adică unul din șapte oameni de pe stradă e imigrant, iar unul din 30 este ilegalist.

Occidentul nu poate fi mama răniților

Toată ordinea oricărui stat se năruie atunci când ai de-a face cu astfel de numere.

Practic, niște oameni s-au chinuit să își facă o țară, iar acum văd că alții vin să îți ocupe apartamentul și să se înfrupte la cină fără să fie invitați. Iar cei care arată că așa ceva nu poate fi tolerat sunt tot ei demonizați.

Plus problemele pe care le aduc cu sine imigranții, de oriunde ar fi ei: creștere a infracționalității, neintegrare și discriminare, care mai departe alimentează o spirală a urii de ambele părți.

Călin Georgescu, prima reacție după anularea alegerilor: „O lovitură de stat oficializată”
Recomandări
Călin Georgescu, prima reacție după anularea alegerilor: „O lovitură de stat oficializată”

Nu numai în America e acest fenomen, conform Eurostat, în anul 2022 au sosit în Uniunea Europeană 5,1 milioane de imigranți din afara spațiului comunitar, o creștere cu 117%.

Austriecii deja s-au săturat și ei, de aia au votat un partid chiar mai extremist decât cel al cancelarului Karl Nehammer…

Criminalitatea

În Los Angeles, dacă nu ești cu mașina riști să pățești ceva de la numărul mare de „prăjiți” pe fentanil aflați pe stradă, care îți pot da în cap oricând dacă nu le place ceva la tine. E plin de corturi și de droguri în mijlocul străzilor…

În California, hoții au ajuns la stadiul în care intră tacticoși în magazine, iau ce vor și nimeni nu le face nimic. Niște bloggări români aflați în California au fost jefuiți în direct.

Grămezi de magazine se închid din anumite zone, inclusiv unele ale marilor lanțuri alimentare, din cauză că nu mai pot face față criminalității.

În Chicago, campionul mondial al infracționalității, au loc între 15 și 100 de împușcături în fiecare weekend!

Ignorarea populației albe

Mai departe, există și alte cauze pentru care Kamala Harris a pierdut.

Democrații au jucat prea mult cartea progresistă și s-au concentrat prea mult pe femei, minorități și grupul LGBT, ignorând populația albă.

Or, conform statisticilor oficiale, albii sunt 58,4%, populația latino e 19,5%, cea de culoare este 13,7%, cea asiatică e 6,4%, nativii americani și eschimoșii sunt 1,3%, hawaienii sunt 0,3%.

Disperarea democraților s-a văzut în ultima săptămână, când campania Kamalei s-a concentrat pe tinerii albi, după 10 ani în care albii au fost ignorați sau chiar disprețuiți.

Contradicțiile

A patra problemă o constituie exagerările promovate de curentul progresist din Partidul Democrat în ultimii ani.

Și mă refer aici la faptul că Harris declarase în trecut că sprijină operațiile de sex din banii statului în cadrul închisorilor sau că voia interzicerea fracturării hidraulice, o metodă prin care gazele naturale sunt extrase din șisturi prin injectarea de apă și nisip.

În paralel fie spus, Pennsylvania – unul din cele șapte state-cheie – este unul dintre cei mai mari producători de gaze din SUA.

Chiar dacă Harris a negat ulterior acele măsuri, paguba a fost deja făcută, iar moderații și cei care lucrează în domeniul extracției s-au simțit în mod clar amenințați.

Circul ambulant

La toate acestea se adaugă tot felul de inepții propovăduite de activiștii progresiști și întinse prin presă:

Oamenii nu suportă când vin alții să le spună ce să facă, ce să mănânce și cum să își educe copiii.

Apoi a venit pădurea de vedete care au anunțat că o susțin pe Harris, propaganda deșănțată făcută de Hollywood de la nivelul vilelor lor de milioane de euro și blocajul informațional făcut de rețelele sociale la adresa lui Trump.

Aceste lucruri fac ca majoritatea tăcută să formeze un curent subteran care se manifestă la vot.

Fake news cu miliardari

Mai mult, s-au propagat pe social media acuzații cum că Trump și Musk sunt niște miliardari cărora nu le pasă de alegători.

În tot acest timp, USA Today arăta că Harris a fost susținută de 83 de miliardari, în timp ce pentru Trump au donat doar 52.

Toate astea au enervat populația, la fel cum a fost și în anul 2009 cu Băsescu, atunci când toate televiziunile îl boicotau.

Cuplate cu tentativa de asasinat la adresa sa și cu cele patru procese din justiție, toate astea au făcut ca Trump să pară un persecutat, chiar dacă nu e deloc un sfânt.

E omul care luptă cu sistemul și pune pe masă problemele oamenilor simpli pe care ceilalți le ignoră! Asta e percepția.

Consecințele

The Liberal Patriot scria încă din octombrie că era progresistă a luat sfârșit.

Cauzele enumerate erau simple:

  • Slăbirea restricțiilor privind imigrația ilegală a fost o idee proastă, iar alegătorii o detestă.
  • Aplicarea laxă a legii și toleranța față de dezordinea socială au fost idei proaste, iar alegătorii le detestă.
  • Insistența că toată lumea ar trebui să privească toate problemele prin prisma corectitudinii politice și a identității de gen, pe care alegătorii o detestă.
  • Să le spui oamenilor că combustibilii fosili sunt răi și că trebuie să înceteze să îi mai folosească a fost o idee proastă, iar alegătorii o detestă.

Concluziile se aplică din plin atât în cazul lui Harris, cât și Partidului Democrat.

Important este însă ca democrații, activiștii și suporterii lor să tragă învățăminte din asta: să nu mai rostogolească aceleași idei fixe, acum că s-a dovedit că majoritatea nu le vrea. Și să nu mai bage sub preș problemele.

Aviz și amatorilor din Europa: în momentul în care Volkswagen – care e coloana vertebrală a economiei Europei – va începe să închidă fabrici și să dea afară zeci de mii de oameni, ce credeți că vor vota viitorii șomeri?

   

Urmărește cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentarii (19)

bogat   •   11.11.2024, 17:33

Articolul reitereaza corect cauzele esecului rasunator al lui Harris in fata lui Trump. Cu mentiunea ca unele argumente sunt mai nuantate. De ex punctele de la "circul ambulant" nu sunt nu sunt chiar cum le prezinta altright. Problema progresistilor e la nivel de comunicare proasta cu note elitiste si exagerarea corectitudinii politice peste limitele acceptabile. In felul asta au reusit sa distruga idei bune si unele chiar necesare. Iar problema majora a democratilor a fost sustinerea absurda a lui Biden pentru un nou mandat si lipsa unor alegeri interne serioase. Harris a fost numita in pripa, cu doar doua luni inainte de alegeri, putea fi altceva daca veneau cu un candidat serios.

armand   •   07.11.2024, 13:09

Cam târzie reacția dar e bine și așa, cineva trebuia să deschidă balul laudativ la adresa invingatorilor. A început Macron , estul va imita ce vede la Brussels. Doar ca unii nu uita , frustrările și dorința de revanșa sunt mari la unul ca Donnie, furat mișelește și trădat la penultimele alegeri. Are un singur prieten în Europa, cel numit Orbán!

Nexus   •   07.11.2024, 08:21

Da, bun articolul, de citit si de dat mai departe.....din mana in mana...

    AianaSol   •   07.11.2024, 16:17

    Nexus   •  07.11.2024, 08:21

    Da, bun articolul, de citit si de dat mai departe.....din mana in mana...

    Din mână în mână?! Ku Klux Klan, supremația albă și toate mizeriile astea nu sunt chiar atât de răspândite pe cât v-ar place vouă să credeți. Lumea a evoluat. Misoginismul, ura rasială, etnică prinde încă pentru că există un eșantion masculin înecat în frustrări. Doar nu crezi că votează cineva radicalii din rațiuni economice?! Vă place nu vă place umanitatea va evolua, iar voi, cei care trăiți alimentați cu ură, veți dispărea complet. Peste mii de ani, își vor aminti cu surprindere că au existat oameni care urau alți oameni pentru că nu erau de aceeași rasă, etnie, că nu se născuseră în locul respectiv, care credeau în supremația albă, masculină. Ve-ți fi doar niște ciudați și atât.

      Sfantul__Cuvios_Pafnutie   •   07.11.2024, 18:54

      AianaSol   •  07.11.2024, 16:17

      Din mână în mână?! Ku Klux Klan, supremația albă și toate mizeriile astea nu sunt chiar atât de răspândite pe cât v-ar place vouă să credeți. Lumea a evoluat. Misoginismul, ura rasială, etnică prinde încă pentru că există un eșantion masculin înecat în frustrări. Doar nu crezi că votează cineva radicalii din rațiuni economice?! Vă place nu vă place umanitatea va evolua, iar voi, cei care trăiți alimentați cu ură, veți dispărea complet. Peste mii de ani, își vor aminti cu surprindere că au existat oameni care urau alți oameni pentru că nu erau de aceeași rasă, etnie, că nu se născuseră în locul respectiv, care credeau în supremația albă, masculină. Ve-ți fi doar niște ciudați și atât.

      VEŢI. Nu mai bine ai învaţa gramatica înainte să dai lecţii despre gen şi rasă? Sper că asta a sunat a mansplaining. Ştiai că 65% dintre bărbaţii hispanici au votat Trump? La fel ca aproape 10% dintre femeile negre? Sau stai, astea-s misoginie și rasism internalizate, nu-i așa? Continuaţi cu visele umede de campus universitar în loc de problemele rele ale oamenilor de rând şi miraţi-vă de ce, peste 4 ani, altul şi mai idi0t decât Trump va ajunge la putere (asta în cazul puţin probabil în care Cel mai Lider Lider ar accepta că există o limită de 2 mandate). Progresiștii păcii au pierdut alegerile. Nu uitați că în SUA ați fost bătuți nu o dată, ci de DOUĂ ori de o caricatură umană, un mincinos de talie rusească ce ar fi fost ras de pe fața pământului de orice candidat de centru. Dar da, dați vina pe supremația albă masculină. PS More mansplaining: 40% dintre bărbații albi au votat ÎMPOTRIVA lui Trump, față de 35% hispanici.

Vezi toate comentariile (19)
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Marcel Ciolacu, după anularea prezidențialelor: Este singura soluție corectă. Votul a fost denaturat flagrant de Rusia
Știrileprotv.ro
Marcel Ciolacu, după anularea prezidențialelor: Este singura soluție corectă. Votul a fost denaturat flagrant de Rusia
Elena Lasconi critică decizia CCR de anulare a primului tur al alegerilor prezidențiale: ”Aș fi câștigat! Se prăbușește economia, se distruge democrația, duceți țara în anarhie, ar fi trebui să...”
Viva.ro
Elena Lasconi critică decizia CCR de anulare a primului tur al alegerilor prezidențiale: ”Aș fi câștigat! Se prăbușește economia, se distruge democrația, duceți țara în anarhie, ar fi trebui să...”
Celebrul actor și prezentator de la PRO TV s-a despărțit, după 18 de ani, de femeia cu care are 3 copii. Iar asta nu e tot
Libertateapentrufemei.ro
Celebrul actor și prezentator de la PRO TV s-a despărțit, după 18 de ani, de femeia cu care are 3 copii. Iar asta nu e tot
Singurele zodii care vor avea noroc triplu în următorii cinci ani. Vine cea mai bună perioadă, belșug și fericire pentru Berbeci, Tauri și Fecioare
FANATIK.RO
Singurele zodii care vor avea noroc triplu în următorii cinci ani. Vine cea mai bună perioadă, belșug și fericire pentru Berbeci, Tauri și Fecioare
Donatella Versace, de nerecunoscut la 69 de ani. Cum arată acum designer-ul, după noile operații estetice. FOTO
Elle.ro
Donatella Versace, de nerecunoscut la 69 de ani. Cum arată acum designer-ul, după noile operații estetice. FOTO
Liderii partidelor de extremă-dreaptă reacționează dur după ce CCR a anulat primul tur al alegerilor prezidențiale. Ce au declarat George Simion, Diana Șoșoacă și Anamaria Gavrilă
Unica.ro
Liderii partidelor de extremă-dreaptă reacționează dur după ce CCR a anulat primul tur al alegerilor prezidențiale. Ce au declarat George Simion, Diana Șoșoacă și Anamaria Gavrilă
Vești proaste înainte de Crăciun. Ce se întâmplă cu carnea de porc
Financiarul.ro
Vești proaste înainte de Crăciun. Ce se întâmplă cu carnea de porc
Adrian Zuckerman, fost ambasador SUA: "Atacul împotriva României a fost mult mai adânc decât se ştie"
Observatornews.ro
Adrian Zuckerman, fost ambasador SUA: "Atacul împotriva României a fost mult mai adânc decât se ştie"
Horoscop 6 decembrie 2024. Leii au la dispoziție o zi generoasă, cu o tendință clară de a reveni la gândurile bune și la intențiile frumoase
HOROSCOP
Horoscop 6 decembrie 2024. Leii au la dispoziție o zi generoasă, cu o tendință clară de a reveni la gândurile bune și la intențiile frumoase

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI