În funcţie de numărul de copii în vârstă de până la 18 ani pe care îi are, familia cu venituri mai mici decât pragul stabilit de lege primeşte, pe lângă alocaţia de stat pentru copii, şi o alocaţie pentru susţinerea familiei. Iar, după acest criteriu, la sfârşitul anului trecut erau în judeţul Iaşi 7.044 de beneficiari ai acestui ajutor suplimentar, potrivit datelor Agenţiei Naţionale pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (ANPIS).

Chiar dacă în decembrie 2022 au fost mai puţini faţă de aceeaşi perioadă din 2021 (când erau 7.100 de beneficiari), Iaşiul are de aproape şapte ori mai mulţi beneficiari decât are Timiş, de exemplu, cu 957 de beneficiari plătiţi în aceeaşi perioadă.

Totodată, tot comparativ, Iaşiul are de aproape patru ori mai mulţi săraci decât are Clujul, cu 1.831 de beneficiari plătiţi în decembrie 2022.

Judeţul fruntaş la această formă de asistenţă socială este unul tot din regiunea Moldovei, mai exact Bacău, cu 7.942 de beneficiari. Este urmat de Suceava, unde în ultima lună din anul 2022 erau 7.705 de beneficiari ai alocaţiei pentru susţinerea familiei.

Continuarea pe Ziarul de Iași!

ARTICOL PRELUAT DE PE ZIARULDEIASI.RO

Șocul trăit de un gălățean în Italia, când s-a întors la locuință. Era 2 noaptea: "Ea s-a întors zâmbind. Eu m-am speriat, m-am jenat"
GSP.RO
Șocul trăit de un gălățean în Italia, când s-a întors la locuință. Era 2 noaptea: "Ea s-a întors zâmbind. Eu m-am speriat, m-am jenat"
Urmărește-ne pe Google News
Comentarii (1)

CYGNUSA2000   •   27.01.2023, 16:46

...ar fi avut de 15 ori mai mult. Diferenta o regasim in Bucuresti printre aciuatii de aici...

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.