Dacă ești tot timpul balonat, înseamnă că stomacul tău este plin de gaze. Mai mult decât atât, îți va fi destul de greu să elimini scaunele.
Balonarea apare fie din pricina unor alimente, dar și dacă mănânci prea repede sau prea mult.
Iată o listă cu alimente care te balonează, precum și o serie de remedii care te pot ajuta să scapi de problemă.
Alimente procesate
Deși sunt gustoase, supele sau legumele conservate, condimentele și sosurile gata preparate te pot balona. Acestea conțin multă sare, care face organismul să rețină multă apă, pentru a reechilibra nivelul electrolitic.
Carbohidrații
Pastele, franzela, cerealele, orezul și alte alimente cu un nivel ridicat de carbohidrați determină organismul să rețină de trei ori mai multă apă decât proteinele, de exemplu. Astfel este recomandat să consumi mai degrabă o porție de proteină slabă (piept de pui, somon etc.) decât o porție de carbohidrați.
Legumele crucifere
Legumele precum broccoli, conopida, varza, varza de Bruxelles, napii sau sfecla pot duce la balonare. Aceste alimente conțin cantități mici de zaharuri care nu pot fi procesate suficient de unele persoane, ducând astfel la formarea și acumularea gazelor.
Înlocuitorii zahărului
Înlocuitorii zahărului precum mannitol, altitol, sorbitol etc. au tendința de a duce la balonare. Poți folosi în schimb, alternative dulci precum mierea, siropul de agave și chiar zahăr, galben, brun sau alb, însă în cantități mici.
Citește continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.

ARTICOL PRELUAT DE PE SFATULPARINTILOR.RO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.