Poate părea un subiect ce trebuie abordat la vârste mai mari, în adolescenţă, însă el trebuie implementat de la cele mai mici vârste. De ce sunt importante obiectivele, ţelurile, visurile? Pentru că astfel totul capătă un sens, o menire. Ei ştiu că trebuie să ajungă undeva, iar de acolo mai departe, spre alte obiective. Se spune că dacă nu-ţi faci un plan pentru succes, îţi planifici, cu siguranţă, eşecul.

Iată câteva sfaturi care te vor ajuta în educaţia copiilor tăi în scopul stabilirii de obiective

Şi totul începe cu tine. Cea mai bună modalitate de a-ţi educa copiii spre îndeplinirea obiectivelor este să fii un bun exemplu pentru ei în acest sens. În plus, te poţi folosi de jocuri care să-i îndemne să-şi stabilească obiective, să-şi facă planuri, să respecte termene, dead-line-uri. Odată deprinse aceste obiceiuri sănătoase, prin joc, la maturitate vor fi o a doua natură.

1. Începe cu paşi mici: ajută-ţi copiii să-şi stabilească obiective mici pe care să le rezolve uşor. În acest fel vor căpăta încredere în forţele proprii.

2. Îndeamnă-i să scrie (dacă este mai mare) sau scrie-le tu câteva obiective pe care vor să le atingă în viitorul apropiat şi cum se vor simţi când le vor atinge.

Ministerul Sănătății propune introducerea unei noi taxe pentru pacienții care vor să-și aleagă medicul specialist. Asigurare suplimentară pentru tratament dentar
Recomandări
Ministerul Sănătății propune introducerea unei noi taxe pentru pacienții care vor să-și aleagă medicul specialist. Asigurare suplimentară pentru tratament dentar

Citeste continuarea pe Sfatulparintilor.ro

ARTICOL PRELUAT DE PE SFATULPARINTILOR.RO

Urmărește-ne pe Google News
Comentarii (1)

ivryernest   •   26.09.2022, 20:01

Pe ce limbă e fraza asta — "să-și seteze obiective" ? Dar asta — "SALVEAZĂ ARTICOL" ? Iată încă un exemplu de exprimare românească "modernă", care mă lasă perplex : "Si totul începe cu tine. Cea mai bună modalitate de a-ți educa copiii spre îndeplinirea obiectivelor este să fii un bun exemplu pentru ei în acest sens. În plus, te poți folosi de jocuri care să-îndemne să-și stabilească obiective, să-și facă planuri, să respecte termene, dead line-uri." Eu, care pretind că vorbesc, scriu și citesc românește foarte bine, aceste... capodopere de exprimare — "la pertu" + englezește — mă întristează. Și mă gândesc : "sărmana limba română, ce-a mai ajuns !"

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.