_DSC3913Icon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 10

Un grup de fani tricolori stătea în Fan Zone pe o terrasă aflată în vecinătatea unui restaurant cu profil românesc. Băieții erau cu berea în față și stăteau la povești. Printre ei, câțiva din Bistrița, doi frați, unul venit din Chicago (Valeriu Rus – 43 de ani). ”Am plecat din 3 mai din State, am trecut pe-acasă, prin România, iar pe 7 iunie am pornit cu mașina, împreună cu prietenii mei, din Bistrița”, ni se prezintă Valeriu.

”Am dormit la Munchen, am ajuns miercuri la Paris. Drumul a fost bun”, spune suporterul, căsătorit, tată a doi copii și angajat la o firmă de cablu din Chicago. Rus este plecat din 2000 din țară. ”Lucram tot în Telecomunicații și în țară. Am găsit România cu multe lucruri schimbate. Iubesc România, dar urăsc politicienii. Am fost coleg cu Viorel Moldovan și cu Sebastian Moga la juniorii Gloriei Bistrița”.

”Echipa națională o vedem prin prisma rezultatelor înregistrate de generațiile trecute, cea a lui Hagi și a lui Popescu, chiar și cea a lui Mutu și a lui Chivu. Speranța este Sînmărtean al nostru. Sperăm să prindem măcar locul 3, să ne calificăm. Iordănescu este un antrenor depășit”, afirmă Valeriu, completat iute de fratele său, Ioan Rus.

REPORTAJ. Un castel vechi de secole, din Ardeal, lăsat în voia sorții de beneficiarii retrocedării și de autorități: „Nu sunt fantome aici, doar sărăcie!”
Recomandări
REPORTAJ. Un castel vechi de secole, din Ardeal, lăsat în voia sorții de beneficiarii retrocedării și de autorități: „Nu sunt fantome aici, doar sărăcie!”

”Chiar dacă era firav, ne dribla pe toți” 

Poreclit ”Rossi”, eroul Mondialului din 1982, Ioan Rus (38 de ani) are o analiză tăioasă despre starea naționalei: ”Iordănescu e puțin fricos, că nu începe cu Aliber titular. Echipa e predictibilă, se știu titularii. Starul României va fi Stanciu, care poate interpretat rolul lui Hagi din 1994, dar avem speranțe în Sânmărtean”.