Mergi direct la conținut »
Ciclism. Incident incredibil: Chris Froome, surprins în timp ce îi aplică un pumn unui suporter / VIDEO
Sport Libertatea > Sport > Ciclism. Incident incredibil: Chris Froome, surprins în timp ce îi aplică un pumn unui suporter / VIDEO

Ciclism. Incident incredibil: Chris Froome, surprins în timp ce îi aplică un pumn unui suporter / VIDEO

Britanicul Chris Froome (Team Sky), câștigătorul ediției 2015, s-a impus în cea de-a 8-a etapă a Turului Franței, sâmbătă la Bagneres-de-Luchon, intrând cu această ocazie în posesia tricoului galben rezervat liderului cursei.

De Daniel Conțescu,

Cursa a fost însă marcată de un incident destul de grav. Camerele TV au surprins momentul în care Froome, ”tricoul galben”, îi aplică un pumn unui fan, care se apropiase prea mult de el. Faza a avut loc chiar în timpul cursei.

9d4353c269523dd4296e9a7ab1f086a7_169_m

Sportivul a fost amendat, pentru gestul său, cu 200 de franci elvețieni de către conducerea Turului Franței.


Froome a fost înregistrat pe distanța de 184 km cu timpul de 4h57min.33sec (medie orară: 37,1 km), reușind să devanseze cu 13 secunde grupul de urmăritori care i-a avut în frunte pe irlandezul Daniel Martin și spaniolul Joaquim Rodriguez.

Grație acestei victorii, prima de la debutul actualei ediții din „Marea Buclă”, rutierul britanic a preluat tricoul galben de la belgianul Greg Van Avermaert (BMC). Froome îi devansează în ierarhia generală, cu 16 secunde, pe compatriotul său Adam Yates (Orica) și pe spaniolul Joaquim Rodriguez (Katiușa).

Duminică se dispută cea de-a 9-a etapă a Turului Franței, Vielha Val d’Aran (Spania) — Andorra-Arcalis (Andorra), lungă de 184,5 km, luni fiind programată o zi de repaus în Andorra.

Close
Închide
  Close