Mergi direct la conținut »
Andy Murray a devenit cavaler. Tenismenul a fost decorat de regina Elisabeta a II-a
Tenis Libertatea > Sport > Tenis > Andy Murray a devenit cavaler. Tenismenul a fost decorat de regina Elisabeta a II-a

Andy Murray a devenit cavaler. Tenismenul a fost decorat de regina Elisabeta a II-a

Andy Murray a devenit cavaler. Tenismenul a fost decorat de regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii.

De Ciprian Iana,

La 29 de ani, liderul clasamentului mondial masculin din tenis Andy Murray a devenit cel mai tânăr cavaler din istorie. Potrivit media locale, tenismanul le-a cerut celor de la Wimbledon să continuă să-i folosească numele și nu apelativul „Sir Andy”, cum este obiceiul.

Desemnat personalitatea anului 2016 în sportul britanic, Andy Murray a declarat că „a fost un an fantastic pentru sportul britanic şi sunt mândru să fiu parte din el!”

Lista bianuală de decorații este făcută publică de ziua reginei, în luna iunie, și la sfârșitul fiecărui an, răsplătindu-i pe cei care au avut contribuții semnificative la îmbunătățirea vieții britanicilor sau au avut realizări excepționale în domeniul în care activează.

Au fost decoraţi şi mulţi atleţi

Mulți atleți britanici care au participat la Jocurile Olimpice și Jocurile Paralimpice din 2016 au fost decorați, printre care Mo Farah, Jessica Ennis-Hill și Katherine Grainger, prima femeie care a câștigat cinci medalii la cinci ediții diferite ale JO.

Sir Roger Bannister, primul om care a alergat proba de o milă în mai puțin de patru minute în 1954, a primit titlul de „Companion of Honour”, una dintre cele mai importante distincții acordate de regină, notează Agerpres.

 
 
Close
Close
Închide