Jucători de tenis români anchetați pentru blaturi! ”E un sistem întreg! S-au ridicat telefoane!” Federația, acuzată că mușamalizează!

11 ianuarie 2017 01:53 De: ,

Jucători de tenis români anchetați pentru blaturi! ”E un sistem întreg! S-au ridicat telefoane!”. Federația, acuzată că mușamalizează! Cazul lui Alexandru Carpen a răvășit lumea tenisului de la noi.

Antrenorul de tenis Marius Vecerdea, cel care a pregătit-o în trecut pe rusoaica Elena Dementieva, știe bine cazul Carpen și spune că fenomenul blaturilor este generalizat, la nivelul turneelor mici:

”Federația de Tenis din România știa de cazul Carpen, anume că era suspendat temporar de un an, și a mușamalizat cazul. Agenția ITU (n.r. – Integrity Unit) au făcut cercetări în România încă de la primul turneu Futures la Galați, din mai 2016. Și sunt multe meciuri trucate în circuitul Futures din România”, precizează Vecerdea, cunoscut și ca antrenorul personal, dar și ca finul președintelui Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis alături de antrenorul său, Marius Vecerdea ( stânga imaginii)

Klaus Iohannis, alături de antrenorul său, Marius Vecerdea (stânga imaginii), și de jucătorul Victor Vlad Cornea

La Galați a avut loc recent un alt caz scandal, în care un antrenor și-a dopat sportiva. Tehnicianul a fost suspendat pe viață. Mai multe despre antrenor, AICI.

Carpen n-a vrut să ”toarne”!

”Sunt câtiva jucători anchetați. Carpen a fost rugat de ITU, (Integrity Unit), să «toarne» alți jucători, pentru a scăpa cu o pedeapsă mai ușoară. Și i-au dat termen un an. El n-a vrut să «toarne»! Este un întreg sistem. El juca mai mult la dublu. ITU a confiscat multe telefoane și a făcut investigații anul trecut în România”, spune un prieten de-al fostului jucător. Agenția de Integritate vorbește despre zeci de blaturi în tenis, doar în 2016.

 9e4a34fd21a03f9ec211f8d95b707942_169_l
Marius Copil a vorbit liber, pentru ”Libertatea”, despre cum faptul că a fost ademenit într-un astfel de joc murdar. A reclamat totul la Comisia de Integritate a circuitului, altfel, ar fi riscat să fie amendat și/sau suspendat.
În trecut, Andrei Pavel și Victor Hănescu au recunoscut că au fost momiți cu sume uriașe de bani, dar nu au cedat tentației. Până și sârbul Novak Djokovici a recunoscut că i s-a oferit 100.000 de euro pentru un blat!
La nivel mondial, tenisul este, poate, cel mai corupt sport. La italieni, un jucător de Cupa Davis, Marco Cecchinato, este anchetat. De asemenea, arbitrii se pretează la măgării.
Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro