Mergi direct la conținut »
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > Iosif Rotariu dezvăluie culisele transferului lui Dorin Rotariu la FC Bruges: ”Și-a dorit foarte mult să plece”

Iosif Rotariu dezvăluie culisele transferului lui Dorin Rotariu la FC Bruges: ”Și-a dorit foarte mult să plece”

Iosif Rotariu dezvăluie culisele transferului lui Dorin Rotariu la FC Bruges. Liderul campionatului belgian i-a plătit lui Dinamo două milioane de euro.

Dorin Rotariu a fost transferat la FC Bruges de firma engleză de impresariat Octagon, care îl are în portofoliu și pe internaționalul Daniel Sturridge de la Liverpool.

octagon

Mijlocașul timișorean de 21 de ani a fost transferat în ultimele ore de mercato. Reprezentanții lui FC Bruges, care l-au monitorizat atent în ultima perioadă pe fostul dinamovist, au sosit la clubul din Ștefan cel Mare, marți, în jurul orei 17:00.

După două ore de discuții în care cluburile s-au pus de acord asupra tranzacției a fost chemat și Dorin Rotariu. Negocierile s-au finalizat în jurul orei 23:00, iar belgienii au anunțat transferul puțin după miezul nopții.

”Roti”, care a semnat un contract valabil până în vara anului 2020, a plecat miercuri dimineață spre Bruges, pentru vizita medicală și prezentarea oficială. 

Iosif Rotariu este convins că Dorin a făcut un pas important în carieră. ”Și-a dorit foarte mult să plece în străinătate. Juca la națională și era rezervă la Dinamo. Au existat mai multe discuții, dar cei de la FC Bruges l-au dorit cu adevărat. Eu îl simt pregătit să se impună, are încredere în el. Are un potențial mare de progres, dar abia la 24 de ani va ajunge să dea randament maxim. Se va descurca și fără părinți. Este o impresie falsă că ar fi mămos”. 

Paul Stănescu lovește telefonul reporterului! ”Sunt baron, da, baron local! Hai, mă, lasă-mă-n pace!”
Recomandări

Paul Stănescu lovește telefonul reporterului! ”Sunt baron, da, baron local! Hai, mă, lasă-mă-n pace!”

 

”Au contat referințele lui Rudi Verkempinck”

”În realizarea transferului a contat mult și referințele pe care le-a dat belgienilor secundul naționalei, Rudi Verkempinck”, a dezvăluit unchiul fotbalistului, fostul stelist Iosif Rotariu, pentru libertatea.ro.

Rudi Verkempinck, 50 de ani, a rămas în relații foarte bune cu conducerea clubului FC Bruges. Tehnicianul belgian a făcut parte din staff-ul actualului lider din Jupiler League, în perioada 2011-2012, ca interimar și secund al lui Christoph Daum.

„Dorin este un jucător foarte talentat. Atunci când Christoph Daum și cu mine am preluat naționala l-am adus la lot, chiar dacă avea doar 20 de ani. 

Este un jucător care se potrivește perfect stilului echipei Club Brugge. El combină talentul său cu o atitudine bună și cu o etică a muncii”, a spus Verkempinck pentru site-ul oficial al clubului FC Bruges.

20120108 - MARBELLA, SPAIN: Club's head coach Christoph Daum, HSV coach Thorsten Fink and Club's assistant coach Rudi Verkempinck pictured during a friendly game of Club Brugge vs Hambourg HSV, in Marbella, Spain, Sunday 08 January 2012. Belgian first division soccer club Club Brugge KV is on a winter training camp from 3 January to 10 January. BELGA PHOTO BRUNO FAHY

Christoph Daum (stânga) și Rudi Verkempinck (dreapta) au lucrat împreună la FC Bruges BELGA PHOTO BRUNO FAHY

Dorin Rotariu trăiește și o frumoasă poveste de dragoste. A petrecut o vacanță de vis alături de prietena lui în Dubai.

 

Close
Închide
  Close