MENIU CAUTĂ
23 Dec. 2017 09:36

Dinamovistul Jaime Penedo visează la Cupa Mondială 2018: ”Aceasta va fi ultima mea competiție”

Distribuie

Dinamovistul Jaime Penedo visează la Cupa Mondială 2018: ”Aceasta va fi ultima mea competiție”.

Portarul echipei Dinamo Bucureşti şi al selecţionatei statului Panama, Jaime Penedo, a declarat, joi, pentru presa din ţara sa, că cea mai mare dorinţă a sa este să participe la Cupa Mondială 2018, înainte de a se retrage din fotbalul internaţional.

Penedo, în vârstă de 36 ani, care evoluează din 2016 la Dinamo, este singurul fotbalist din Liga 1 care urmează să ia parte la turneul final din Rusia, după ce a fost titular în poarta naţionalei ţării sale în preliminariile CM 2018.

„Dorinţa mea de Crăciun este să ajung la Cupa Mondială 2018 din Rusia şi să pot juca”, a declarat Penedo, citat de cotidianul panamez El Siglo. „Aceasta este cea mai mare dorinţă a mea”, a subliniat el.

Portarul lui Dinamo s-a deplasat joi la spitalul pentru copii din capitala Ciudad de Panama, oferindu-se câte un tichet de cadouri în valoare de 65 dolari unora dintre părinţii copiilor internaţi.

El le-a declarat cu această ocazie ziariştilor că o calificare la Cupa Mondială reprezintă un „plus” pentru orice jucător. Goalkeeper-ul a recunoscut că se bucură de mai mult „respect” din partea celor din jur, inclusiv în România, după ce a realizat această performanţă cu echipa naţională.

Jaime Penedo va rămâne în Panama până în data de 8 ianuarie, când se va întoarce în România pentru a-şi relua pregătirile alături de Dinamo, în vederea părţii a doua a campioantului.

Jaime Penedo: 'Cred că avem una dintre cele mai dificile grupe de la Mondial”

La Cupa Mondială 2018, selecţionata Panama va evolua în Grupa G, alături de Anglia Belgia şi Tunisia, o grupă „dificilă”, în opinia portarului dinamovist.

„Am colegi care au înfruntat Tunisia şi mi-au spus că este un rival dintre cei mai complicaţi în Africa, la care se adaugă Anglia şi Belgia. Cred că avem una dintre cele mai dificile grupe de la Mondial”, a comentat Penedo, citat de Agerpres.

La final, portarul a confirmat că se va retrage din naţionala Panama după Cupa Mondială din Rusia. „Ultimul meu obiectiv era Cupa Mondială şi sunt bucuros că am reuşit să îl îndeplinesc, alături de coechipierii mei. Eu, personal, mă simt bine, însă aceasta va fi ultima mea competiţie”, a mai spus el.

CITEȘTE ȘI: Simona Halep – Johanna Konta, în semifinala turneului demonstrativ din Thailanda. Se joacă AZI, de la ora 13.00

Loading...
Comentarii