Mergi direct la conținut »
Doliu în fotbalul românesc: a murit Vasile Marchiș, fostul președinte de la Armătura Zalău
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal

Doliu în fotbalul românesc: a murit Vasile Marchiș, fostul președinte de la Armătura Zalău

Doliu în fotbalul românesc: a murit Vasile Marchiș, fostul președinte de la Armătura Zalău, informează sportulsalajean.ro.

Acum câteva zile, Vasile Marchiş a suferit un stop cardio-respirator, iar starea sa a devenit critică, astfel că viaţa sa a depins doar de aparate. În cursul zilei de joi, fostul preşedinte al Armăturii, din perioada de gloria a clubului sălăjean – cu prezențe în liga secundă, s-a stins din viaţă. 

Originar din Surduc, Vasile Marchiş a ajuns la Zalău în 1973, unde s-a angajat la IAIFO. La început, el a fost supraveghetor la intrarea în stadion. Pasiunea sa nemărginită către acest sport l-a propulsat în conducerea echipei, deoarece Csoka Tiberiu – conatabilul şef al clubului din acea vreme – l-a numit în funcţia de secretar al clubului.

A murit Vasile Marchiș, șase ani președinte la Armătura Zalău

În 1992, când la Armătura au avut loc modificări în structura clubului, Marchiş a devenit preşedinte. Timp de 6 ani, acesta a ocupat această funcţie deoarece în anul 1998, împreună cu Pompiliu Tămaş, preşedintele de onoare, şi-au dat demisia din club.

Din 1982 până în 1995, formația Armătura a evoluat în Divizia B.

În 2002, când Marchiş a ieşit în pensie, el şi-a urmat fiul în străinătate – Anglia – unde a stat ani buni şi ani la rând a făcut naveta Zalău – Marea Britanie, acolo unde a fost administratorul unui hotel.

După revenirea acasă nu s-a mai implicat niciodată în fenomen, deşi experienţa vastă îl recomanda.

Deși Armătura revenea în 2003 în Liga 2, în toamna anului 2005, după doar patru etape, echipa din Zalău era nevoită să se desființeze, după ce patronul de atunci, Liviu Olar Pop, a refuzat să mai sprijine financiar clubul. FC Armătura Zalău a devenit, astfel, o simplă amintire. Ioan Morar, care a colaborat o mică perioadă de timp și cu Liviu Olar Pop la FC Armătura, a înființat în martie 2006 un nou club de fotbal, FC Zalău, care evoluează azi în Liga 3.

 

 

Close
Închide
  Close