”Fotbalul românesc se află într-unul dintre cele mai grele momente ale sale. Cu o infrastructură încă precară, dublată de o scădere a interesului faţă de fotbal cauzată de lipsa unor KOL cu o imagine atractivă, întregul fenomen fotbalistic din România pare că se află pe o pantă descendetă.

Adrian Mutu și-a deschis o fundație care să ajute copiii talentați: ”Nu vrea ca viitorul Mutu, Hagi sau Dobrin să se piardă pe drum”

Acum este momentul ca prin implicarea directă în popularizarea fotbalului, dar şi prin construirea de centre de excelenţă să începem renaşterea fotbalului românesc. Fundaţia Adrian Mutu îşi propune să readucă fotbalul în prim plan, plecând de la„firul ierbii”, de la centrele de copii şi juniori unde, de cele mai multe ori, viitorul Adrian Mutu, Gheorge Hagi sau Nicolae Dobrin se pierde pe drum din cauza lipsurilor şi a sărăciei.

Fundaţia Adrian Mutu îşi propune nu doar să fie schimbarea pe care vrea să o vadă în lume, dar să fie punctul de pornire al unei revoluţii în felul în care sportul este privit în România. Credem cu putere că sărăcia nu ar trebui să oprească talentele să evolueze şi, din acest motiv, vrem să dezvoltăm centre de excelenţă fotbalistică în care copiii defavorizaţi să poată practica fotbalul fără a avea costuri împovărătoare pentru părinţi. O alta misiune a noastră tine de popularizarea sportului în România.

Cu o rată de sedentarism de 61% şi cu o rată de supraponderabilitate de 41,6% (n. Potrivit „Obezitatea în România (ORO) – Prevalenţa obezităţii şi a factorilor de risc ai obezităţii în populaţia adultă din România) lipsa sportului din viaţa bărbaţilor români devine o problemă din ce în ce mai acută. Prin organizarea de evenimente sportive, competiţii şi evenimente socio-culturale ce promovează activitatea fizică, ne dorim să schimbăm mentalitatea potrivit căreia sportul este o joacă, un simplu hobby, ci şi să arătăm că este un stil de viaţă sănătos”, se arată în comunicatul lui Adi Mutu.

Citiți și Ciprian Marica și-a luat licența de manager în Spania. Fostul internațional a format o echipă pentru persoane cu dizabilități la Huesca | VIDEO