MENIU CAUTĂ

Adrian Porumboiu are poprire pe pensie. CEC Bank are de recuperat de la omul de afaceri suma de 534.298 lei

Distribuie

Adrian Porumboiu are poprire pe pensie. CEC Bank are de recuperat de la omul de afaceri suma de 534.298 lei.

O treime din pensia pe care o încasează Adrian Porumboiu (67 ani) se duce în conturile CEC Bank, pentru recuperarea unui credit neachitat. Porumboiu nu s-a împăcat cu decizia și s-a adresat judecătorilor din Vaslui și din Iași cu o cerere de ridicare a popririi, solicitare care i-a fost respinsă.

Suma care trebuie recuperată depășește 100.000 de euro, mai exact – 534.298 lei, iar executorul l-a anunțat, în octombrie 2016, că vrea să-i poprească până la două treimi din pensie, scrie portalul dezvăluirea.ro.

Acum câțiva ani, Porumboiu, fost mare arbitru și fost proprietar al clubului de fotbal FC Vaslui, avea o avere estimată de 180-200 milioane euro. Acum, are probleme cu un credit neachitat către CEC Bank-Sucursala Vaslui.

Afaceristul nu renunță. Cererea lui Porumboiu, denumită juridic ”contestatie la executare” a fost înregistrată la Judecătoria Vaslui cu nr.8013/333/2016 și strămutată la Judecatoria Iași, unde a fost înregiatrată cu același număr.

”Această poprire este lovită de nulitate deoarece potrivit Codului Civil dacă sunt mai multe urmăriri asupra aceleiași sume, urmărirea nu poate depăși jumătate din venitul lunar al debitorului, indiferent de natura creanțelor, iar în cazul de față același executor judecătoresc a emis la aceeași dată două adrese de înființare a popririi, în două dosare de executare diferite (103/2016 și 104/2016)”, a arătat Porumboiu, în contestația depusă la Judecătorie.

Același Porumboiu solicită să i se returneze sumele ”extrase” până acum de executor din conturile bancare și din pensie, dar pe parcursul procesului a restras această solicitare, menținându-și însă cererea de a scăpa de poprire.

De unde vine datoria lui Porumboiu? De la un credit contractat de la CEC Bank sucursala Vaslui de una din firmele lui Porumboiu, R-Agro Falciu SA și garantat chiar de omul de afaceri.

În acte se mai vorbește despre un contract de fidesiuniune semnat de Adrian Porumboiu, un contract de garanție imobiliar, precum și despre un bilet la ordin. Cu toate acestea, în 2016, CEC Bank s-a trezit că are de recuperat 534.298 lei: 522.047 lei, plus dobânzi – 4.298 lei și comisioane – 7.961 lei.

Adrian Porumboiu susține că suma revendicată de bancă nu este cea corectă. Porumboiu a spus că, la un moment dat, ar fi virat către CEC Bank SA suma de 6.828.800 lei, iar în acest mod, creanța s-ar fi redus.

Judecatorii au constatat că acest lucru nu poate fi dovedit cu documente și au respins cererea lui Porumboiu. Vasluianul născut în Buzău și-ar vândut firma Transoil Enterprize Holding SRL către niște moldoveni, care au preluat o parte din afacerile grupului Racova.

În cursul executării silite, au fost blocate și conturile deținute de Porumboiu la BCR, Raiffeisen Bank, CEC Bank, Banca Transilvania, ING Bank și la Marfin Bank. 

Comentarii