MENIU CAUTĂ
31 Aug. 2018 14:27

Afacerile familiei Halep, risc de insolvență. Toate detaliile

Distribuie

Afacerile familiei Halep, risc de insolvență. Cele două firme aflate pe numele tatălui Simonei, Stere, sunt în prag de colaps, informează gsp.ro.

În ciuda faptului că Simona Halep e o mașină de tenis și de bani, afacerile familiei, de care se ocupă părinții numărului 1 mondial din tenisul feminin, nu merg deloc.

Conform portalului termene.ro, citat de Gazeta Sporturilor, familia a rămas cu două dintre cele 4 firme fondate de-a lungul timpului. Celelalte două au fost radiate în urmă cu mai mulți ani.

 • În activitate
  Cubit SRL, compania care administrează SH Cafe din Constanța;
  Lacto Mony SRL, firmă care are drept obiect de activitate fabricarea produselor lactate și a brânzeturilor.
 • Au fost radiate:
  H. Nicolas SRL, companie care se ocupa de „tăbăcirea și finisarea pieilor, prepararea și vopsirea blănurilor” și purta numele fratelui sportivei, Nicu. Aceasta a funcționat între 2003 și 2014;
  Hefaistos, fondată imediat după Revoluție, în 1990, și dispărută în 2005.

Fondată în 1992, prima dintre firme, Cubit SRL, îl are în acționariat doar pe tatăl Simonei, Stere. Acesta este unic asociat și administrator. Interesantă este evoluția societății, care, în 2008, când Simona reușea să câștige Roland Garros la junioare, atingea un maxim al cifrei de afaceri, 363.000 euro. La ultimele raportări, Cubit SRL a luat-o la vale incredibil. În 2017, mai avea o cifră de afaceri de doar 36.000 euro, de fix 10 ori mai puțin decât în 2008. Mai mult, aceasta a raportat pierderi, și nu profit!, pe ultimul an fiscal. 124.000 euro! Iar portalul termene.ro îi oferă șanse uriașe de a intra în insolvență.

 • 4 angajați are firma Cubit SRL, care gestionează SH Cafe

Cealaltă companie, Lacto Mony SRL, are o creștere a cifrei de afaceri până la 100.000 euro. Însă nici aici nu putem vorbi de profit. Societatea, deținută de Stere Halep (90%) și Sultana Halep (10%), e și ea pe pierdere, minus 29.000 euro doar pe 2017. A fost ”pe roșu” și-n 2016, și-n 2015!

Cu sediul în localitatea constănțeană Vulturu, aceasta are deschise patru puncte de lucru, dintre care trei în orașul Constanța și unul în mediul rural. Și Lacto Mony SRL se află, conform aceluiași portal, în stadiul de „risc mare de insolvență”. Metoda de calcul este precisă în 70-80% din cazuri, fiind bazată pe un algoritm care cuprinde active, cheltuieli în avans, datorii totale etc, incluse într-o formulă derivată din cea care poartă numele de „Altman Z score”.

 • 5 angajați are cealaltă companie a familiei Halep, Lacto Mony SRL

În acest an, Simo a produs 7.700.000 $. Dintre aceștia, 6.267.700 $ sunt din tenis (în total, Halep a strâns 27.003.715 $) și în jur de 1.500.000 $ din contractele de publicitate (Rexona, Dedeman, Hublot, Dorna, Mercedes-Benz România, Wilson, Nike).

Simona Halep, care nu are pe numele ei nici o afacere (deține doar un PFA) a cumpărat anul trecut un hotel din Poiana Brașov. A plătit în jur de 2.000.000 de euro.

 

Nu este singura afacere pe care Simona Halep o desfășoară în ultima perioadă. La Constanța, familia Halep a început construcția unui complex rezidențial într-un cartier foarte aproape de mare. Apartamentele sunt deja scoase la vânzare. 

La Constanța are și o cafenea. Investiția a fost de 600.000 de euro.

Citiți și

VIDEO EXCLUSIV/ Simona Halep și-a răsplătit familia cu vârf și îndesat pentru toate sacrificiile. A umplut două străzi cu vile.

Citește mai multe despre Simona Halep și insolvenţă pe Libertatea.

Comentarii