De Mihai Toma,

Anchetatorii maghiari aşteaptă extrădarea lui Raffael Sandor şi Nemeth Gyozo, principalii suspecţi ai asasinării handbalistului român Marian Cozma care sunt încă sub custodie austriacă. Până atunci, o echipă a ziarului maghiar Blikk a fost acasă la Raffael Sandor, în Sarbogard, la 70 de kilometri de Veszprem. Sandor este cel care i-ar fi aplicat lui “Păsărilă” lovitura mortală în noaptea însângerată de 7 spre 8 februarie.

3913-126429-casasandor.jpg
3913-126384-suspecti.jpg
La Sarbogard e linişte. Nici urmă de poliţişti. Localnicii susţin, însă, că, măcar o dată pe zi, forţele de ordine trec în patrulă prin faţa casei lui Raffael Sandor, cel pe care anchetatorii maghiari îl consideră criminalul lui Marian. “Vin poliţişti pe aici, pentru că se tem de răzbunarea comandourilor sârbe, tocmite de tatăl lui Zarko Sesum (n.r. – unul dintre handbaliştii răniţi în noaptea în care Marian Cozma a fost ucis). Să nu iasă război civil!”, explică un vecin.

Locuinţa familiei Sandor nu denotă bunăstarea vreunui cap mafiot. Poate e vorba de un viitor cap mafiot! Casa, cu etaj, într-adevăr, e, totuşi, neterminată. În acest loc, trăiesc mama ucigaşului şi cei patru fraţi ai acestuia. Femeia, Gizi, acceptă cu greu să vorbească şi nu vrea sub nici o formă să se lase fotografiată.

«Întreaga familie suferă, ne e frică să mai ieşim din casă!»

“Mi-e dor de Raffael!”, afirmă ea, apoi pune placa pe care am mai auzit-o şi de la familia lui Ivan Sztojka, alt personaj implicat în tragicele evenimente: “El a recunoscut că a fost în acel bar, însă nu el l-a înjungiat pe handbalist! Dacă ar fi avut ceva pe suflet, m-ar fi sunat imediat. Mi-ar fi zis: «Mamă, am făcut ceva groaznic. Sunt într-un mare rahat!». Aşa însă, eu cred că nu e vinovat de crimă. Toată lumea zice că e ucigaş, dar e doar suspect. Întreaga familie suferă, ne e frică să mai ieşim din casă!”

Managerul Spitalului din Craiova a luat infecție nosocomială chiar în spitalul pe care îl conduce. Unde se tratează acum
Recomandări

Managerul Spitalului din Craiova a luat infecție nosocomială chiar în spitalul pe care îl conduce. Unde se tratează acum

Alt suspect, reţinut

Anchetatorii au arestat luni seară, la Budapesta, încă un suspect în cazul uciderii lui Marian Cozma, pe numele P. Gabor. Nu au fost date detalii despre implicarea acestuia în bătaia de la “Patriota Lokal”, din Veszprem. Conform unor informaţii neoficiale, Claudia, iubita lui Marian, este cea care a declarat la poliţie că sportivul a fost atacat de “cinci-şase persoane”. Aşa că, probabil, vor mai urma arestări. l

În bar a mai fost un handbalist

Rambo, băieţelul de 12 ani sclav la cămătari în contul datoriei părinţilor. Incredibil ce a urmat când nu a mai suportat calvarul
Recomandări

Rambo, băieţelul de 12 ani sclav la cămătari în contul datoriei părinţilor. Incredibil ce a urmat când nu a mai suportat calvarul

Sârbul Uros Vilovski (25 de ani), pivotul lui Veszprem, a dezvăluit că a fost şi el la “Patriota Lokal” în noaptea crimei. “În toată nebunia aceea, mi-a atras atenţia vocea lui Ivan Pesici. «Vili, m-au înjunghiat, sângerez, ajută-mă», mi-a spus Pesici. Am strâns rana cu mâna şi l-am dus pe jos, în spate, până la spitalul din Veszprem”, a declarat el pentru “Nemzeti Sport”. Sârbul Zarko Sesum, rănit în incidente, a fost externat, în timp ce portarul croat Pesici va rămâne în spital până vineri. 

Omorât din cauza concurenţei din echipă?

Ultimul scenariu al uciderii lui Marian Cozma, fantasmagoric, e pomenit de onlinesport.ro. Sursa portalului afirmă că românul avea rivalităţi mari în echipa Veszprem şi faptul că era titular în locul unor jucători mai vechi a supărat. Există posibilitatea ca un coleg din echipă, de origine rromă, să fi plătit pentru asasinarea lui Cozma! “Nu a fost vorba de ceva spontan. Acei rromi ştiau ce aveau de făcut şi pe cine aveau să ucidă”.

Ambasadorul României la Bruxelles, acuzat de fostul consul român de la Tel Aviv că a protejat un sistem de corupție cu chitanțe false!
Recomandări

Ambasadorul României la Bruxelles, acuzat de fostul consul român de la Tel Aviv că a protejat un sistem de corupție cu chitanțe false!

Cel care face afirmaţiile, un prieten al lui Marian, a precizat: “În local se ştia că avea să se petreacă ceva. Țiganii i-ar fi avertizat pe cei din jur să nu se bage în ceea ce avea să urmeze.

Omul care l-a înjunghiat pe Cozma în inimă era pregătit şi cu un pistol, pentru cazul în care cuţitul nu avea să îl răpună pe uriaşul de 2,11 m!”. Această versiune fusese enunţată chiar în ziua crimei de Vasile Turcu, fostul sponsor al secţiei de handbal a clubului Dinamo. Ieri, acesta a revenit: “Nu mai cred nici eu în varianta asta, a fost o ipoteză pe care am formulat-o atunci, la cald. N-am nici un fel de informaţii despre aşa ceva”.

Tatăl lui Marian, Petre Cozma, dezminte şi el categoric: “Vă rog din suflet, scuipaţi-i pe cei care susţin asta! Nu-i adevărat! Eu vă spun ce-i acolo. Sunt adevăraţi fraţi, am stat cu ei la masă, sunt băieţii mei”.
3913-126383-2.jpg

Zeci de martori, audiaţi

Poliţia maghiară se străduieşte să refacă, pas cu pas, ultimele minute din viaţa lui Marian Cozma. Zeci de martori au fost audiaţi până acum, iar cercul suspecţilor a fost restrâns. Dacă la început s-a crezut că atacatorii formau un grup de 20, 30 de persoane, în urma vizionării înregistrărilor video surprinse de camerele de supraveghere, anchetatorii au ajuns la concluzia că handbalistul a fost atacat de patru bărbaţi.

Acordul secret pe care Kobe Bryant îl avea cu soția sa în cazul unui accident de elicopter
GSP.RO

Acordul secret pe care Kobe Bryant îl avea cu soția sa în cazul unui accident de elicopter

Horoscop 29 ianuarie 2020. Gemenii au parte de multă gălăgie în jurul lor
HOROSCOP

Horoscop 29 ianuarie 2020. Gemenii au parte de multă gălăgie în jurul lor