Mergi direct la conținut »
Steaua a pierdut contestația împotriva Rapidului. Decizia AMFB l-a enervat pe Talpan
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > Steaua a pierdut contestația împotriva Rapidului. Decizia AMFB l-a enervat pe Talpan

Steaua a pierdut contestația împotriva Rapidului. Decizia AMFB l-a enervat pe Talpan

Steaua a pierdut contestația împotriva Rapidului. Comisia de Disciplină a AMFB a respins memoriul depus de juristul CSA Steaua, Florin Talpan, prin care gruparea roş-albastră susţinea că Ionuț Voicu, Vasile Maftei, Daniel Niculae, Marian Vlada și Petre Goge nu aveau drept de joc pentru Academia Rapid.

Hotărârea comisiei nu a fost bine primită de Talpan, care, potrivit Gazetei sporturilor, şi-ar fi pierdut cumpătul în sală. Juristul CSA s-ar fi răstit la o parte dintre cei prezenţi, principala sa ţintă fiind juristul LPF, Paul Mincu.

Talpan a cerut să îi fie prezentate integral contractele jucătorilor de la Academia Rapid, solicitare refuzată iniţial. Ulterior, Mincu ar fi acceptat să oferte doar prima pagină a documentelor, susţine Pro Sport.

În urma deciziei care s-a luat azi, rezultatul de pe teren din meciul Academia Rapid – CSA Steaua, din play-off-ul Ligii 4, 2-0 în favoarea giuleştenilor, se menţine. Hotărârea nu este definitivă, astfel că, cel mai probabil, CSA Steaua va face apel.

Talpan a reclamat că transferul şi legitimarea celor cinci fotbalişti de la Academia Rapid nu sunt valabile cu structura actuală a clubului giuleștean, conform art. 7, alin. 1, lit.d, din RSTJF, regulamentul după care se desfășoară competiția din Liga 4.

„Noi vom promova în Liga 3! Marți am depus contestația la Comisia de Disciplină și în cursul zilei de miercuri se va judeca. Sunt convins că vom avea câștig de cauză și că mai apoi vom promova.

Eu am contestat folosirea celor cinci jucători pe care Rapid i-a folosit, dar care nu aveau drept de joc. E adevărat că ei au câștigat pe teren, dar au făcut-o și datorită acestor cinci jucători. Cum ar fi fost ca și noi, la CSA Steaua, să aducem jucători de la alte echipe pe final de campionat?

O hackeriță pe jumătate româncă face furori în SUA: 'Pot să șterg toate voturile lui Donald Trump'
Recomandări

O hackeriță pe jumătate româncă face furori în SUA: 'Pot să șterg toate voturile lui Donald Trump'

În mod sigur, miercuri vom primi un răspuns favorabil pentru că la dosar sunt probe foarte solide” a spus Talpan, marți seară.

Comitetul Executiv de la AMFB are o ședință importantă joi, 7 iunie, apoi roș-albaștrii trebuie să epuizeze căile de atac pe plan intern. Pe ordinea de zi sunt doar două puncte, ambele cruciale pentru conflictul dintre Steaua și Rapid.

1) Omologarea clasamentelor sezonului 2017-2018
2) Cererea clubului Academia Rapid privind modificarea formei juridice

Programul complet al barajelor ce vor avea loc în luna iunie

Regiunea 1: Botoșani – Bacău, Iași – Neamț, Suceava – Vaslui

Regiunea 2: Maramureș – Bihor, Cluj – Sălaj, Bistrița-Năsăud – Satu Mare

Regiunea 3: Brașov – Covasna, Alba – Harghita, Mureș – Sibiu

Regiunea 4: Hunedoara – Caraș-Severin, Arad – Gorj, Timiș – Mehedinti

Regiunea 5: Vâlcea – Teleorman, Argeș – Olt, Dâmbovița – Dolj

Regiunea 6: Ialomița – Ilfov, Giurgiu – București, Călărași – Prahova

Regiunea 7: Vrancea – Constanța, Tulcea – Buzău, Galați – Brăila

Turul se va disputa pe 23 iunie, iar returul pe 30 iunie.


Citește și: Cristi Borcea vrea să fie liber pentru că are șapte copii. Instanța i-a dat un răspuns uluitor

Close
Închide
  Close