De Andrei Crăițoiu,

Prezent în studioul emisiunii „Prietenii lui Ovidiu” de pe GSP.ro, fostul mare jucător al lui Dinamo, dar și fost antrenor al echipei naționale, Cornel Dinu, a făcut o radiografie la rece a mandatului lui Cosmin Contra de 26 de luni. O analiză în care Mister nu menajează pe nimeni.

Urmărește AICI emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”, difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20.00, pe GSP.ro.

„Venirea lui Contra la echipa națională nu s-a justificat! Trebuia să stai să te gândești ce calități are Contra și ce-a demonstrat până atunci. A fost o soluție in extremis. Greșită din toate punctele de vedere! Contra poate să fie un antrenor bun, dar nu de echipă națională.

Și ca dovadă stau momentele pur tehnice! El n-a jucat în niciun meci cu aceeași formulă. N-a jucat cu același sistem. Omul nu era pregătit! Echipa națională e o formă de Academie, unde trebuie să ai calități. E altceva decât la o echipă de club. Ca selecționer era mult prea mare pălăria. Bietul de el…”, și-a început Dinu discursul.

„Ăsta e nivelul distrugerii… „

Cosmin Contra

Mister a vorbit despre greșelile făcut de Contra în ultimele două meciuri decisive pentru Euro 2020: „Uitați-vă ce se întâmplă la echipa națională de vreo patru ani. Perioada Daum plus Contra! Tata avea o vorbă din popor, Dumnezeu să-l ierte, «Zi-mi cum îți așterni ca să-ți zic cum dormi!». Cum să-ți așterni cu săracul Contra care e depășit?!

Theodor are 34 de ani și era doctor în Iași. Ce salariu va primi în Franța ca medic
Recomandări

Theodor are 34 de ani și era doctor în Iași. Ce salariu va primi în Franța ca medic

N-am nimic cu el, dar am spus de prima dată când a fost ales că nu are calitățile necesare. Trebuie să îmbini forma cu valoarea! Sunt jucători care nu evoluează la echipele lor de club… Și te duce cu gândul că sunt lucruri necurate, jocul impresarilor. Nu poți să-l trimiți pe Alibec și să-i zici „Fă și tu ceva, p-acolo!”.

Nu se poate la nivelul ăsta! Să nu mai spun de greșelile pe care le-a făcut, impardonabile la nivelul ăsta. La echipa națională îți trebuie un strateg. Cu un luptător te duci la Termopile și nu știu dacă reziști”.

Cornel Dinu, în studioul GSP.ro, alături de Cornel Dinu

„În jocul cu Suedia unde aveam prima șansă să încercăm ceva trebuia să fie jucători care țin de minge. Un Nistor, un Alibec. Chiar și cu Spania! Vino cu băieții ăștia care-ți țin mingea. Dacă nu ajungea mingea la ăia, nu ne mai dădeau cu terenu-n cap!

Sorina este monitorizată de autoritățile americane. Cum s-a integrat în SUA fetiţa din Baia de Aramă care a fost adoptată anul trecut
Recomandări

Sorina este monitorizată de autoritățile americane. Cum s-a integrat în SUA fetiţa din Baia de Aramă care a fost adoptată anul trecut

Oamenii au fost civilizați cu noi. Am trecut pe lângă un 10-0! La nivelul ăsta trebuie să se gândească ce calitate de om ne trebuie! Nu e echipa mea, ci a poporului! E o responsabilitate imensă. Și-atunci trebuie să mă gândesc… Eu sunt cel care crează bucuria oamenilor.

Folosesc cele mai în formă piese și cele mai motivate. Nu îmi fac mendrele și nu fac o echipă pe care o vede presa. Ăsta e nivelul distrugerii… E derizoriu. Dramatic”, a mai declarat fostul antrenor al primei reprezentative.

„În general, la echipele naționale sunt puși cam 75% cei care au mai antrenat naționale. Sau Lippi, Trapattoni care au confirmat ani de-a rândul și-au creat echipe. Pentru că cum creezi echipa de club, așa trebuie să faci și la echipa națională!”

Cornel Dinu, fost selecționer

Cornel Dinu, despre situația de la Dinamo: „Cred în proiectul suporterilor”

Cornel Dinu a vorbit despre vânzarea clubului Dinamo și despre implicarea lui într-un proiect cu alți 40.000 de suporteri.

„La mine speranța nu moare niciodată, cred că vom face proiectul! Deocamdată estimarea este că 40.000 de oameni ar vrea să participe. Eu sper să reușim să-i activăm, chiar dacă de la vorbă la faptă la noi e o mare distanță. Sunt conștient de acest lucru, dar mă zbat! Mulți din cei 40.000 vin din străinătate și nu uită că Dinamo este un brand!

Mai bălăcărit ca acum, când m-am băgat în proiectul ăsta, n-am fost nici când eram jucător! Vreau oameni pregătiți, juriști, bancheri să conducă un Consiliu de Administrație! Cred în această idee, cred în unitate suporterilor dinamoviști, dar istoria, dezbinarea care ne macină și sădită din afară, mă face să-ți dau dreptate că o să fie greu realizarea unui astfel de proiect”, a spus Dinu la emisiune.

Citeşte şi:

FRF are o singură variantă pentru postul de selecționer. ”Este un principiu care nu poate fi încălcat”

Daniel Pancu, răbufnire nervoasă: ”La Rapid a fost atentat!”

Mircea Lucescu așteapă mulțumiri, după calificarea Turciei la Euro 2020! ”Am făcut foarte multe lucruri bune”

Poza cu amanta, din farfuria de ciorbă. Un mare fotbalist al României, prins în fapt de soție. „Nesimțitule, taci din gură!”
GSP.RO

Poza cu amanta, din farfuria de ciorbă. Un mare fotbalist al României, prins în fapt de soție. „Nesimțitule, taci din gură!”

Horoscop 23 ianuarie 2020. Peștii pot face față oricărei situații
HOROSCOP

Horoscop 23 ianuarie 2020. Peștii pot face față oricărei situații