MENIU CAUTĂ

Andrei Mutulescu: „Mi-a fost frică de Kosovo!”

Distribuie

Andrei Mutulescu, acum la Farul, a dat probe în Albania, la Kastrioti, însă a renunţat la 3.000 de euro lunar din cauză că era prea aproape de Kosovo.

Fostul jucător de la Sheriff Tiraspol (Rep. Moldova) şi UTA, Andrei Mutulescu (22 de ani), a fost aproape, în urmă o lună, să semneze pentru KS Kastrioti, din prima ligă albaneză. Mijlocaşul atenţionează că fotbalul albanez se află pe o pantă ascendentă şi naţionala României ar fi trebuit să trateze serios meciul de la Piatra Neamţ.

Kastrioti joacă în prima ligă din Albania şi a terminat sezonul trecut pe locul 8, iar Mutulescu a fost în probe luna trecută alături de coechipierul său de la UTA, Marius Roman, la recomandarea fostului jucător al Stelei, Albert Duro. „Am efectuat un cantonament în Macedonia şi mi-au propus să semnez contractul, dar am auzit multe lucruri rele despre apropierea de Kosovo şi despre situaţia tensionată de acolo, aşa că am preferat să merg la Farul. Condiţiile erau excelente, iar salariul mediul la Kastrioti era de 3.000 de euro pe lună. Cea mai mare întârziere a plăţii salariului a fost de o săptămână, deci erau serioşi”, dezvăluie Mutulescu.

Albanezii, ambiţioşi şi combativi

Andrei susţine că „nivelul fotbalistic era unul mediu. Jucătorii erau foarte ambiţioşi şi combativi, dar tehnic şi tactic stăteau mai prost. E diferenţă mare între valoarea naţionalei noastre şi cea a Albaniei, dar „tricolorii” trebuia să trateze meciul serios pentru că câteodată ambiţia bate valoarea”, a spus fostbalistul.
0-288208-mutulescu2.jpg

Echipa albaneză, stadion de 9.000 de locuri

Kastrioti e numele unei familii nobiliare albaneze. Din această dinastie a făcut parte inclusiv Gjergi Kastrioti Skanderbeg, recunoscut azi ca eroul naţional al Albaniei. Clubul de fotbal este fondat în 1926 şi îşi dispută meciurile în Kruje, un orăsel istoric la 30 de kilometri de Tirana, pe un stadion de 9.000 de locuri.

Comentarii