Mergi direct la conținut »
Ansu Fati, record după record pentru FC Barcelona
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > Ansu Fati, record după record pentru FC Barcelona

Ansu Fati, record după record pentru FC Barcelona

Ansu Fati, noua speranță a fotbalului mondial, a marcat primul său gol pe Camp Nou, în Barcelona - Valencia 5-2, și i-a oferit o pasă decisivă olandezului Frenkie de Jong, care, la rândul său, a înscris primul gol pentru formația blaugrana!

În minutul 2, Fati a deschis scorul cu un șut imparabil, apoi, în minutul 7, a reușit o acțiune individuală și i-a oferit pasă de gol lui Frenkie De Jong. Puștiul a fost schimbat în minutul 60.

După ce a devenit cel mai tânăr jucător din istoria Barcelonei care a marcat în La Liga, în 2-2 cu Osasuna (31 august 2019), Ansu Fati a devenit jucătorul cel mai tânăr din toată istoria campionatului spaniol, care a reușit un gol și o pasă de gol într-un singur meci!

Alte recorduri

Cel mai tânăr titular din istoria lui FC Barcelona pe Camp Nou (a bătut recordul lui Marc Muniesa, din 2009). Doar Vicenç Martínez e mai ”precoce”, el jucând într-un Clasico în deplasare, la 16 ani și 280 de zile (1941).

Fati e al treilea marcator din istoria la Liga, cu 16 ani și 304 zile), după Fabrice Olinga (16/ 98) și Iker Muniain (16/ 289).

De asemenea, Fati, 17 ani pe 31 octombrie, a avut nevoie de doar trei meciuri pentru a marca 2 goluri în La Liga, în timp de Lionel Messi a avut nevoie de 13 meciuri.

Fotbalistul din Guineea-Bisau, de la 10 ani la FC Barcelona, vrea să joace pentru Spania.

El a fost evaluat în premieră de celebrul site german transfermarkt.com.

La doar 16 ani, lui Ansu Fati i s-a stabilit o cotă de piață de 25 de milioane de euro, valoare cu care a depășit jucători cu nume de la Barcelona.

Close
Închide
  Close