De Andrei Crăițoiu,

Starea de urgență i-a scos din sălile de sport pe antrenorii și sportivii aflați în subordinea Ministerului de Interne. La ordinul lui Marcel Vela, aceștia au fost repartizați în secțiile de poliție și au fost trimiși la misiuni.

Gimnasta Larisa Iordache, handbalistul Dan Savenco și atletul Mihai Donisan au văzut cum e să îmbrace uniformele de poliție și și-au povestit aventurile. În aceeași situație cu ei se află și soții Moldovan. Lăcrămioara și Cristian sunt antrenori de gimnastică la Dinamo și au fost nevoiți să semneze contracte valabile timp de 60 de zile cu Poliția, acestea urmând să expire pe 6 iunie.

Prima dată în haina de polițist

Cristi Moldovan a povestit pentru Libertatea cum decurg zilele petrecute în uniformă: „Am program de la 8 dimineața. Acum sunt la birou. Eu am fost repartizat la secția 9 de poliție. E ceva cu totul diferit față de activitatea mea de dinainte de epidemie, dar e o experiență interesantă. Am făcut cursuri de formare, apoi am intrat pentru prima dată într-o secție de poliție. Mai am contract până pe 6 iunie, apoi ne întoarcem în sală. Mi-e dor de sport!”.

Am fost la cei izolați acasă, dar și la cei în arest la domiciliu. A trebuit să-i verificăm să vedem dacă respectă carantina sau izolarea la domiciliu. Am vorbit cu ei și au înțeles ce trebuie să facă. Să stea acasă. Am făcut patrulare pe străzi, dar și misiuni de pază. Am nimerit la biserici sau la cimitire. A fost ceva nou pentru mine, dar m-am adaptat

Cristi Moldovan, antrenor gimnastică Dinamo:

Cristi a fost multiplu campion mondial și european la gimnastică aerobică, apoi, după ce s-a lăsat, a participat la diverse spectacole prin Europa. Acum este antrenor și membru în Comitetul Tehnic al Federației Române de Gimnastică.

Cazul Floyd de România. Un bărbat din Vatra Dornei a murit după ce un jandarm l-a presat la pământ. Ce a urmat
Recomandări
Cazul Floyd de România. Un bărbat din Vatra Dornei a murit după ce un jandarm l-a presat la pământ. Ce a urmat
 

Lăcrămioara și Cristi Moldovan alături de gimnasta clubului Dinamo, Larisa Iordache

Misiuni în ghetourile din Ferentari

Cel mai greu i-a fost de Florii, când a fost repartizat în zona Ferentari: „Nu am fost niciodată singur, doar alături de colegii mei de secție. Eu nu umblu cu arma la mine, dar colegii o au asupra lor. Amenzi nu am dat, am încercat să le explic oamenilor cu frumosul ce e bine să facă. Nu vă imaginați că am participat la misiuni complicate, la intervenții grele, dar în acea zonă a Bucureștiului oricum atmosfera e apăsătoare”.

Ne e dor de sală așa cum le e dor și sportivelor noastre. Le-am făcut tuturor un program special de pregătire și-l respectă. Ne trimit filmulețe pe telefon și le corectăm unde greșesc. Ne-au ajutat și părinții pentru că le-au cumpărat cele necesare pentru exercițiile acasă

Cristi Moldovan, antrenor gimnastică:

Soția e la Secția 4

Lăcrămioara, soția lui Cristi, care antrenează împreună cu el, a ajuns și ea în poliție, dar la Secția 4. „N-am dormit în noaptea de dinainte să vin aici. Nu știam ce mă așteaptă, nu știam ce trebuie să fac! Noi, practic, de când ne-am cunoscut am lucrat împreună ca sportivi și ca antrenori. Acum am fost despărțiți”, a declarat aceasta pentru Antena 1.

„Lulu”, așa cum e cunoscută în lumea gimnasticii românești, a fost campioană balcanică și vicecampioană mondială cu echipa la Stuttgart 1989, dar a participat și la diverse spectacole în anii ’90 și începutul anilor 2000. Lăcrămioara a lucrat la lotul național de junioare și de senioare mai mulți ani.

Citeşte şi:

Ce se întâmplă cu amenzile date în timpul stării de urgență, după decizia CCR. Avocatul Poporului: „Cei care le-au plătit trebuie să se adreseze instanței”

Previziuni pesimiste pentru economia din România. Comisia Europeană: Scădere economică de 6% pentru 2020 și deficit de 9,2% din PIB

Avertismentul unui medic român, lider în lupta globală anti-TBC: 1,4 milioane de oameni riscă să moară de tuberculoză din cauza măsurilor anti-COVID

La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
GSP.RO
La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
Horoscop 2 iunie 2020. Racii atrag bunăvoință din partea celor din jur, Fecioarele au accesul limitat la anumite plăceri.
HOROSCOP
Horoscop 2 iunie 2020. Racii atrag bunăvoință din partea celor din jur, Fecioarele au accesul limitat la anumite plăceri.