Mergi direct la conținut »
Arbitru exclus de la Roland Garros și Wimbledon. A plătit pentru scandalul cu Pliskova
Tenis Libertatea > Sport > Tenis > Arbitru exclus de la Roland Garros și Wimbledon. A plătit pentru scandalul cu Pliskova

Arbitru exclus de la Roland Garros și Wimbledon. A plătit pentru scandalul cu Pliskova

Nu doar în fotbal arbitri sunt suspendați. Se întâmplă și în tenis: arbitru exclus de la Roland Garros și Wimbledon.

Arbitra Martha Mrozinsky a fost pedepsită drastic de WTA, după ce a fost implicată într-un scandal cu Karolina Pliskova, numărul 6 WTA, în timpul turneului de la Roma. Cele două s-au certat după ce arbitrul de scaun nu i-a bifat un punct valabil sportivei şi a refuzat să verifice urma mingii, văzută afară. În urma acestei decizii, Pliskova a izbucnit nervos şi a lovit puternic cu racheta în scaunul arbitrului. Scena s-a petrecut în cadrul confruntării cu Maria Sakkari, din turul doi de la Roma.

Managerul sportivei din Cehia a lansat anunţul cu privire la pedeapsa lui Mrozinsky, care nu va mai arbitra în perioada următoare la două competiţii de importanţă majoră.

„Mrozinsky nu va participa la turneele de la Roland Garros şi Wimbledon, pentru că organizatorii au refuzat să o nominalizeze”, a declarat Michal Hrdlicka, managerul Karolinei Pliskova în presa din Cehia. 

Şi Pliskova a fost sancţionată. Ea a scăpat de suspendare, însă va trebui să plătească o amendă a cărei valoare nu a fost dezvăluită. Hrdlicka nu a menţionat suma pe care o va plăti Pliskova, pentru a nu încălca protocolul WTA. El a precizat însă că sportiva o să doneze o sumă similară unei asociaţii caritabile.

”Va trebui să plătească o amendă, dar cei de la WTA ne-au anunţat că vor încerca să minimizeze acest caz, având în vedere faptul că dreptatea a fost de partea Karolinei şi emoţiile sale sunt de înţeles”, a declarat managerul lui Pliskova.

Luiza şi Alexandra puteau fi salvate, dacă anchetatorii verificau o cameră video! Ce s-a văzut pe imagini
Recomandări

Luiza şi Alexandra puteau fi salvate, dacă anchetatorii verificau o cameră video! Ce s-a văzut pe imagini

Dialogul dintre Pliskova și arbitru:

Arbitru: „Nu avem o urmă, nu mi-a arătat. Karolina, da, am văzut, tușiera a spus că a ieșit afară”
Pliskova: „Ea nici măcar nu poate să arate urma, a fost atât de mult în interior”
Arbitru: „Știu, înțeleg ce spui…Dar am pierdut urma”
Pliskova: „Dar tușiera nu poate să ne-o arate?”
Arbitru: „Știu că ea stă acolo, dar a pierdut urma”
Pliskova: „Cum poate să pierdă urma? Cheamă supervizorul”

Arbitrul de scaun a chemat supervizorul, însă nici așa nu s-a schimbat decizia. Pliskova i-a explicat și ea același lucru supervizorului: „Pot să-ți arăt urma”, în timp ce supervizorul îi spune că trebuie să aplice regulamentul și că nu mai poate face nimic.

Arbitru: „Înțeleg, dar eu am văzut că a fost afară, din punctul meu de vedere, a fost afară. Am și spus că a fost afară și apoi ne-am uitat cu toții”, a încheiat arbitrul de scaun.

Libertatea te ține la curent cu toate rezultatele sportivilor români prezenți la Roland Garros 2018.


Citește și: GALERIE FOTO/ Imagini de colecție de la prima petrecere a revistei VIVA! Cum arătau vedetele în anul 1999

Close
Închide
  Close