Mergi direct la conținut »
ARMATA a decis să-și înființeze o secție de sporturi paralimpice
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal

ARMATA a decis să-și înființeze o secție de sporturi paralimpice

Veteranii răniţi în teatrele de operaţii se vor antrena pentru Jocurile Paralimpice! Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a dispus completarea regulamentului intern de funcţionare al Clubului Sportiv al Armatei ”Steaua” Bucureşti, cu reglementări care să asigure condiţiile necesare antrenării veteranilor răniţi în teatrele de operaţii, ce urmează să participe la Jocurile Paralimpice ”Invictus”.

Astfel, alături de secțiile tradiționale care funcționează în cadrul Clubului Sportiv al Armatei Steaua București începând cu anul 1947, și de secțiile nou înființate, în certificatul de identitate sportivă al clubului va fi înregistrată și o secție destinată sporturilor paralimpice.

Prin acest demers, Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucuresti se aliniază cu marile cluburi de pe plan european și mondial, care includ sporturile paralimpice în activitatea lor. În cadrul secțiilor de sporturi amatoare din compunerea FC Barcelona, de exemplu, funcționează secția paralimpică de ”Baschet în scaun cu rotile (wheelchair basketball)” (

”Invictus Games” este o competiţie internaţională, patronată de Fundaţia Regală a ducelui şi ducesei de Cambridge, a prinţului Harry şi a Ministerului Apărării din Marea Britanie, la care participă militari răniţi în teatrele de operaţii  Iniţiativa participării la aceste jocuri aparţine militarilor constituiţi în grupul ”Invictus” care, promovând ideea de voluntariat, au realizat ”Ştafeta veteranilor”, pe ruta Bucureşti-Carei, de Ziua Armatei României, ”Triatlonul veteranilor”, de Ziua Veteranilor, şi ştafeta ”Stele pentru veterani”, cu prilejul Zilei Naţionale a României.

Recent, CSA Steaua a câștigat în justiție dreptul de a folosi marca Steaua, de care uza clubul de fotbal FC Steaua. Până pe 15 decembrie, clubul patronat de Gigi Becali are dreptul de a folosit în paralel însemnele clubului roș-albastru. Apoi, cele două părți vor negocia și, cel mai probabil, FC Steaua va trebui să plătească bani pentru a folosi însemnele (marcă, siglă, palmares etc).

Close
Închide
  Close