De Eduard Apostol,

Iar puștoaica ale căror origini sunt românești a ajuns acum pe locul 5 WTA, chiar înaintea Simonei Halep.

Are un 2019 extraordinar, după ce acum un an era undeva după locul 200 în clasament. A dat de pământ cu 8 jucătoare de Top 10, n-a pierdut niciodată cu acestea, iar specialiștii o văd în curând viitorul lider din tenisul feminin. La doar 19 ani! A fost o finală totală, cu un display nerecomandat cardiacilor în setul secund.

 

Colosal!

Cifrele dinaintea partidei o dădeau pe Serena ca mare favorită. Bianca a fost la prima finală de Grand Slam din carieră, pe val în acest moment, dar Williams a cucerit primul US Open când Andreescu era în faza de „proiect” a părinților ei, Maria și Nicu, din Pitești, prezenți și ei în această noapte la Flashing Meadows.

În plus, Serena a câștigat 23 de Grand Slam-uri, a bifat 33 de finale până la New York, doar că pierduse ultimele trei finale la rând. Iar Bianca a făcut tot ceea ce a depins de ea să o piardă și pe a patra, ca să trăiască primul ei moment uriaș de glorie.

Reacția lui CTP, după ce Iohannis a anunțat că nu participă la o dezbatere cu Dăncilă
Recomandări

Reacția lui CTP, după ce Iohannis a anunțat că nu participă la o dezbatere cu Dăncilă

În control din primul minut

Serena Williams nu a găsit soluții la jocul dezlănțuit al Biancăi Andreescu

Serena a avut degeaba publicul de partea ei, spectatorii de pe Arthur Ashe Stadium ovaționând fiecare punct al ei. Canadianca a lovit cu voință, cu tenis pur, tineresc.

Bibi a absorbit cu maturitate, la cei 19 ani ai săi, startul marii finale și ajutată de ultima confruntare cu rivala ei, luna trecută, când a câștigat Rogers Cup în detrimentul lui Williams.

Conștiincioasă, beneficiind și de apăsarea care a fost pe umerii oponentei, Andreescu a obținut un break încă din start și a căpătat încredere. Serena s-a jucat cu propriile duble greșeli, iar Bianca a ripostat cu câte un as de moral în diverse momente cheie.

Mereu la pupitrul partidei, chiar și după un game irosit după 10 minute în care a avut 5 mingii de break irosite, Bianca a luat primul set, scor 6-3, după 45 de minute de joc.

Final halucinant

În zadar, Meghan Markle, ducesa de Sussex, a pătimit pentru buna ei prietenă, Serena Williams! În zadar, Spike Lee își mușca buzele! Andrescu a început în forță și setul secund, iar dacă ar fi fost mai atentă nu i-ar fi oferit primul break americancei într-un moment hard al partidei.

Scandal la ședința CEx al PSD! Viorica Dăncilă a ieșit plângând din sală
Recomandări

Scandal la ședința CEx al PSD! Viorica Dăncilă a ieșit plângând din sală

Meghan Markle, ducesa de Sussex, a încurajat-o tot meciul pe Serena Williams

Era 2-0 pentru ea, dacă ar fi făcut 3-0, ar fi rezolvat ecuația finalei. Doar că ”a noastră” a arătat o capacitate de a riposta de mare campioană, cu toate că are doar 19 ani. I-a dat veteranei de 37 de ani răspunsul în plic: a făcut imediat break și 3-1, iar Serena a părut copleșită de emoția momentului. Când totul părea năruit pentru marea campioană, iar Bianca avea o minge de meci la 5-1 în setul secund, s-a produs un declic în mintea lui Williams. Susținută frenetic de public, a recuperat patru game-uri și a aruncat meciul în aer, în fața unor spectatori dezlănțuiți pe cea mai mare arenă a lumii. Dar Bianca a dovedit o maturitate uriașă, s-a întors în meci împotriva tuturor și a ajuns la două șanse de meci. Și n-a mai ratat: Bianca este povestea minunată, încântătoare, a noului val în tenisul feminin!

6,25 de milioane $

este câștigul total din tenis până acum al Biancăi Andreescu

92,5 milioane $

a câștigat Serena din premiile din tenis în cariera sa

Foto: EPA

Citeşte şi:

Bianca Andreescu a devenit multimilionară în 2019! Cât va câștiga la noapte și ce spune despre România

Bianca Andreescu este devoratoarea de staruri! Jurnaliștii de peste Ocean o văd mai bună ca Simona Halep, idolul canadiencei

VIDEO Giovanni Becali și cafelele de 100 lei » „Recent s-a întâmplat. A îmbătrânit, dar tot stilul ăla bagabonțesc îl are”
GSP.RO

VIDEO Giovanni Becali și cafelele de 100 lei » „Recent s-a întâmplat. A îmbătrânit, dar tot stilul ăla bagabonțesc îl are”

Horoscop 13 noiembrie 2019. Risc de neînțelegeri pentru Tauri
HOROSCOP

Horoscop 13 noiembrie 2019. Risc de neînțelegeri pentru Tauri