De Eduard Apostol,

Iar puștoaica ale căror origini sunt românești a ajuns acum pe locul 5 WTA, chiar înaintea Simonei Halep.

Are un 2019 extraordinar, după ce acum un an era undeva după locul 200 în clasament. A dat de pământ cu 8 jucătoare de Top 10, n-a pierdut niciodată cu acestea, iar specialiștii o văd în curând viitorul lider din tenisul feminin. La doar 19 ani! A fost o finală totală, cu un display nerecomandat cardiacilor în setul secund.

 

Colosal!

Cifrele dinaintea partidei o dădeau pe Serena ca mare favorită. Bianca a fost la prima finală de Grand Slam din carieră, pe val în acest moment, dar Williams a cucerit primul US Open când Andreescu era în faza de „proiect” a părinților ei, Maria și Nicu, din Pitești, prezenți și ei în această noapte la Flashing Meadows.

În plus, Serena a câștigat 23 de Grand Slam-uri, a bifat 33 de finale până la New York, doar că pierduse ultimele trei finale la rând. Iar Bianca a făcut tot ceea ce a depins de ea să o piardă și pe a patra, ca să trăiască primul ei moment uriaș de glorie.

Ce este ciroza hepatică, boala care l-a ucis pe regizorul Alexandru Darie
Recomandări

Ce este ciroza hepatică, boala care l-a ucis pe regizorul Alexandru Darie

În control din primul minut

Serena Williams nu a găsit soluții la jocul dezlănțuit al Biancăi Andreescu

Serena a avut degeaba publicul de partea ei, spectatorii de pe Arthur Ashe Stadium ovaționând fiecare punct al ei. Canadianca a lovit cu voință, cu tenis pur, tineresc.

Bibi a absorbit cu maturitate, la cei 19 ani ai săi, startul marii finale și ajutată de ultima confruntare cu rivala ei, luna trecută, când a câștigat Rogers Cup în detrimentul lui Williams.

Conștiincioasă, beneficiind și de apăsarea care a fost pe umerii oponentei, Andreescu a obținut un break încă din start și a căpătat încredere. Serena s-a jucat cu propriile duble greșeli, iar Bianca a ripostat cu câte un as de moral în diverse momente cheie.

Mereu la pupitrul partidei, chiar și după un game irosit după 10 minute în care a avut 5 mingii de break irosite, Bianca a luat primul set, scor 6-3, după 45 de minute de joc.

Final halucinant

În zadar, Meghan Markle, ducesa de Sussex, a pătimit pentru buna ei prietenă, Serena Williams! În zadar, Spike Lee își mușca buzele! Andrescu a început în forță și setul secund, iar dacă ar fi fost mai atentă nu i-ar fi oferit primul break americancei într-un moment hard al partidei.

Raport FINAL IML: Fragmentele osoase descoperite în locuinţa lui Dincă sunt de origine animală
Recomandări

Raport FINAL IML: Fragmentele osoase descoperite în locuinţa lui Dincă sunt de origine animală

Meghan Markle, ducesa de Sussex, a încurajat-o tot meciul pe Serena Williams

Era 2-0 pentru ea, dacă ar fi făcut 3-0, ar fi rezolvat ecuația finalei. Doar că ”a noastră” a arătat o capacitate de a riposta de mare campioană, cu toate că are doar 19 ani. I-a dat veteranei de 37 de ani răspunsul în plic: a făcut imediat break și 3-1, iar Serena a părut copleșită de emoția momentului. Când totul părea năruit pentru marea campioană, iar Bianca avea o minge de meci la 5-1 în setul secund, s-a produs un declic în mintea lui Williams. Susținută frenetic de public, a recuperat patru game-uri și a aruncat meciul în aer, în fața unor spectatori dezlănțuiți pe cea mai mare arenă a lumii. Dar Bianca a dovedit o maturitate uriașă, s-a întors în meci împotriva tuturor și a ajuns la două șanse de meci. Și n-a mai ratat: Bianca este povestea minunată, încântătoare, a noului val în tenisul feminin!

6,25 de milioane $

este câștigul total din tenis până acum al Biancăi Andreescu

92,5 milioane $

a câștigat Serena din premiile din tenis în cariera sa

Foto: EPA

Citeşte şi:

Bianca Andreescu a devenit multimilionară în 2019! Cât va câștiga la noapte și ce spune despre România

Bianca Andreescu este devoratoarea de staruri! Jurnaliștii de peste Ocean o văd mai bună ca Simona Halep, idolul canadiencei

Fotbaliștii de la FCSB au avut un șoc când au ajuns la baza din Berceni! Ce făceau Bogdan Vintilă și Alexandru Tudor
GSP.RO

Fotbaliștii de la FCSB au avut un șoc când au ajuns la baza din Berceni! Ce făceau Bogdan Vintilă și Alexandru Tudor

Horoscop 19 septembrie 2019. Pentru o zodie apar motive de neliniște din mai multe direcții
HOROSCOP

Horoscop 19 septembrie 2019. Pentru o zodie apar motive de neliniște din mai multe direcții